web analytics

Tijd voor Mega Mindy!

visual poppenmeester

Zaterdag 25 september ging in de Tilburgse schouwburg de nieuwe en alweer tweede theatershow van Mega Mindy in première. Dit keer gaat Mega Mindy de strijd aan met de poppenmeester: een geheimzinnige magiër. Een musical boordenvol actie, grappige momenten en bekende liedjes zoals ‘Tijd voor Mega Mindy’ en ‘Toby Toby’.

De voorstelling begint met een heldhaftige actie waarin Mega Mindy (Free Souffriau ) met het bekende nummer ‘Mega Mindy tijd’ direct afrekent met de geheimzinnige magiër. Althans, dat denkt ze…

De Tilburgse schouwburg komt direct tijdens het eerste nummer in de vrolijke Mega Mindy sfeer, mede door de zuivere en heldere stem van Free Souffriau en het bekende roze Mega Mindy-kostuum.

Alles lijkt volledig onder controle. Terwijl opa en oma lekker op vakantie zijn neemt commissaris Migrain (Anton Cogen) Mieke en Toby (Louis Talpe) mee naar de voorstelling van ‘De Poppenmeester’. Commissaris Migrain, Mieke en Toby melden zich vanuit het publiek aan als vrijwilligers en worden door de poppenmeester El Saher en zijn assistente Gamila (Bente van den Brand) met het woord ydnim agem onder hypnose gebracht.

Aan het publiek te horen is Toby niet alleen populair bij Mieke/Mega Mindy, maar ook bij de gillende kinderen die iedere keer ‘Toby’ roepen als hij op het podium komt lopen. Dit kan natuurlijk ook niet anders. Louis Talpe is een leuk gezicht voor jong en oud om naar te kijken.

Bente van den Brand springt er absoluut uit met haar rol als assistente van de poppenmeester. Wederom laat zij met haar tijdloze humor en klassieke zangstem weten dat ze na haar rol als hysterische Jane in Tarzan en brave Mary Poppins tijdens het Avro programma Op zoek naar Mary Poppins terug is van weg geweest.

Na de show gebeuren er echter allemaal rare dingen. Niemand is zichzelf meer en Mieke is verdrietig als Toby tijdens een hypnose verliefd wordt op Gamila. Ook het geheim van Bliep is plotseling verdwenen uit de kluis van het politiebureau.

Wanneer zelfs Mega Toby zich tegen Mega Mindy lijkt te keren, is de chaos compleet. De superheldin staat er alleen voor en zal haar uiterste best moeten doen om ook dit probleem weer tot een goed einde te krijgen. Gelukkig zijn Mega Toby en Mega Mindy samen onverslaanbaar en is het uiteindelijk eind goed al goed.

Tijdens de voorstelling is er veel interactie met het publiek, waardoor je de kinderen al van verre kunt zien en horen genieten. Zij worden op leuke en originele wijze betrokken bij het verhaal en in de zaal is de Mega Mindy sfeer goed te proeven.

Free Souffriau zet de rol van Mega Mindy zoals altijd weer zeer geloofwaardig en met leuke humor neer. Ook vocaal heeft Free een fijne stem om naar te luisteren en is er absoluut geen sprake van verkeerde timing of een valse noot. Hiermee is het dus weer hoog tijd: Mega Mindy tijd!

Door Anouk Hendriks

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>