web analytics

50 jaar musical in Nederland

m-lab.bmp

Half mei gaat in Theater M-lab het festival 50 jaar musical in Nederland. Het festival is verdeeld in decennia, de jaren ’60, ’70, ’80, ’90 en ’00.

In de jaren ’60 wordt er in Nederland een nieuw genre in theater ontdekt namelijk Musical. Uit deze jaren staat van 17 t/m 23 mei uit de musical Maria! in theater M-lab te Amsterdam

Maria! is een geheel nieuwe musicla geschreven door Daniel Cohen. Voor het verhaal van deze voorstelling maakt hij gebruik van grote musical klassiekers als My Fair Lady, Sunset Boulevard en West Side Story. De nummers behouden hun orginele vorm, de context daarentegen wordt geheel anders.

Het verhaal:
Maria! vertelt over een Grand Dame uit de Nederlandse musicalwereld, Maria (Carolina Mout), die zich al jaren heeft teruggetrokken uit het theater.

Tijdens een gala ter ere van 50 jaar musical in Nederland krijgt ze een oeuvre award uitgereikt, maar ze weigert in het openbaar te verschijnen. Om haar te lokken uit haar kluizenaarschap, doet de presentator zich voor als haar (inmiddels overleden) partner, Tony (Bill van Dijk). Herinneringen aan de vele klassieke musicalrollen die ze gespeeld heeft, komen vervolgens weer boven. Daarbij nemen haar warrige herinneringen regelmatig een bizarre wending, waardoor Maria uit de West Side Story zomaar in de The Sound of Music terecht komt.

In flashbacks zien we de jonge actrice (Brigitte Heitzer) de eerste stappen nemen op het pad van het sterrendom, daarbij geflankeerd door haar trouwe partner (Jamai Loman) zowel theatraal en privé. Echter, naarmate haar verleden zich meer begint te ontrollen, blijkt er een duister geheim verborgen te liggen achter de nostalgie.

Voor meer informatie over deze voorstelling, het 50 jaar musical festival en kaartjes kijkt u op www.m-lab.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>