web analytics

Freek Bartels | Ambassadeurs Freek Bartels en Charly Luske over Dream4Kids

Freek Bartels

Bij een stichting horen ambassadeurs, zo krijgt de stichting meer naamsbekendheid en misschien een eigen dag. De ambassadeurs van Dream4Kids zijn onder andere Tanja Jess, Patrick Martens (van ZOOP), Charly Luske (We Will Rock You) en Freek Bartels (Joseph). De laatste twee wilden graag uitleggen wat ze op een dag als deze doen.

Freek Bartels heeft ooit ten tijde van Joseph een droom voor een meisje mogen vervullen. Zij was erg ziek en wilde heel graag naar de musical. “Het mooie vond ik de kracht van dat meisje en dat zij er heel erg van genoot. Die hele dag was van begin tot het eind georganiseerd en ik was daar best door geraakt.” Freek wilde zich toen graag inzetten om dromen van kinderen waar te maken. Vriend Patrick (Martens) zat al lang bij Dream4Kids en zo is Freek er ook ingerold. “Dit is mijn eerste club dag en het is super! Het is een prachtige locatie en we hebben er goed weer bij.”

Ook Charly Luske is door zijn geliefde, Tanja Jess, bij Dream4Kids terecht gekomen. Tanja is al vanaf het begin bezig met Dream4Kids en zij had als het ware de club dag bedacht. “In het begin was het allemaal nog erg klein, maar nu wordt het steeds groter”, aldus Charly. Hij heeft al een aantal jaren meegedaan met de club dag, maar sinds een jaar is hij ambassadeur van de stichting. “Ik zet mij er nu dan ook meer voor in dan andere jaren.”

De twee heren verzorgen een zang workshop. Kinderen die geïnteresseerd zijn in zang kunnen bij de twee terecht. “Ze willen heel graag, maar als ze dan moeten zingen zijn de kids toch wel erg verlegen. Toch hoor je er af en toe een hele goede stem tussen zitten.” Freek ziet het al helemaal zitten om ’s avonds een opvoering te doen, maar eerst moet er nog wel geoefend worden.

“We hebben drie groepjes van acht kinderen en zij treden ’s avonds gezamenlijk op.” De groepjes zingen allemaal een apart stukje van het nummer ‘What’s going on’ van Marvin Gaye. “Het moet vooral lollig en leuk zijn. Wij gaan geen strenge aanwijzingen geven, het gaat om het plezier.”

Plezier, dat hebben ze wel. Helaas kan Charly ’s avonds niet bij het optreden aanwezig zijn, hij heeft een optreden in Bloemendaal. Freek is er wel bij om de kinderen te begeleiden. “Ik ben er vooral om ze aan te moedigen en misschien zing ik vanaf de zijkant wel erg hard mee.” Toch blijft Freek erbij: “Ook al gaat er iets fout, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat het ontspannen en leuk is voor de kinderen.”

Meer weten over de Stichting Dream4Kids? Kijk dan op www.dream4kids.nl

One Response to Freek Bartels | Ambassadeurs Freek Bartels en Charly Luske over Dream4Kids

  1. Marjolijn zegt:

    Je gaat zo die gaat; voor de wind. Heel goed!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>