web analytics

Arthur en de strijd om Camelot | Een goed begin is het halve werk.

arthur2

Wat een spanning zal er gespeeld hebben bij de producenten. Een allereerste musical voor I&L entertainment. Een hele investering, maar zou het ook werken? Arthur en de strijd om Camelot is het eerste deel van een drieluik, een voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. De musical vertelt het verhaal van Koning Arthur, gegoten in een modern jasje.

Arthur, gespeeld door Ruud van Overdijk, is een normale jongen, met een grote passie voor de verhalen van Koning Arthur. Hij houdt op school zijn spreekbeurt over Koning Arthur maar wordt door niemand serieus genomen en gepest. Wanneer zijn fiets in elkaar is getrapt en hij door de regen naar huis moet lopen wordt hij getroffen door de bliksem. Hij belandt in een andere tijd, de tijd van koning Arthur. Dit gedeelte doet je denken aan kruistocht in spijkerbroek, wat niet heel origineel is, gelukkig wordt er niet op zijn moderne uiterlijk ingegaan. Hij is beland in 1013, daar maakt hij twee vrienden: ridder Lancelot, gespeeld door Folkert van Diggelen en Guinevere die gespeeld wordt door Ilse Spruijt. Samen zoeken ze naar het zwaard in de steen. Onderweg krijgen ze echter nog problemen met de popster Morgana, gespeeld door Janneke van Dooren en haar bediende Mordred, gespeeld door Martijn Dijkstra. Als dat maar goed afloopt voor Arthur…

De voorstelling ziet er goed uit, het decor is heel praktisch. Er zijn zes vierkante zuilen met op iedere kant een andere afbeelding waardoor het makkelijke decor wissels zijn en het heel duidelijk is voor het publiek in welke scene ze zich bevinden. De zang is van iedereen goed, Ruud en Janneke steken daar nog eens bovenuit.
Ze hebben de musical in een modern jasje willen steken. Wat een goede insteek is, jammer daarin is, is dat er aan het begin van de voorstellig wordt gezegd dat je je telefoon uit moet zetten omdat ze in de middeleeuwen nog geen mobiele telefoon hadden. Vervolgens vindt er wel een popconcert in de musical plaats en is er een TomTom in het bos van de doden bomen te horen. Dit strookt niet helemaal met elkaar. Wellicht is een mededeling dat de telefoon uitgeschakeld moet zijn voldoende.

Bij de scène van het popconcert is een leuke choreografie gemaakt wat goed uitgevoerd wordt. De dansen in de musical zijn goed, het hoogtepunt was dat Ilse een stuk op spitzen danst. Ze zegt daarbij ‘ik ga nu voor jullie dansen, geheel in jonkvrouw stijl’ dit is overbodig. Het spel is ook niet overal even goed. Mordred doet aan overacting, wat de kinderen aan het schateren brengt. De scène van Mordred en Morgana in de eerste acte is een beetje langdradig. Morgana is in het bezit van magische krachten. Wanneer ze deze gebruikt tegen o.a. Arthur is het effect niet spectaculair, het is dan ook niet overtuigend.

De inleiding in de musical verklapt eigenlijk al een beetje hoe het verhaal zal lopen. Dit komt ook omdat de verhaallijn voorspelbaar is. Voor de kinderen is dit misschien wel goed, het is niet te spannend en goed te volgen. De liedjes worden herhaald in de musical wat ze herkenbaar maakt, hoewel het liedje ‘ik wil avontuur’ de eerste keer al herkenbaar is. Al met al een goede kindervoorstelling en een goed begin voor I&L Entertainment. De interesse is gewekt voor de overige twee voorstellingen van het drieluik.

Interesse? Kijk voor meer informatie op www.arthurdemusical.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>