web analytics

Assepoester de musical | Als een baljapon van diamant

Assepoester

De musical Assepoester is alweer de zesde sprookjesproductie van Van Hoorne Entertainment, een productie die wederom beter is dan zijn voorganger. Er zit nog meer tempo in de voorstelling, de grappen zijn goed getimed en de prins en prinses zijn om verliefd op te worden. Micheal van Hoorne, heeft een succesformule in handen. Assepoester de musical is leuk voor iedereen!


Assepoester de musical, gaat over een meisje dat bij haar stiefmoeder en stiefzuster Pricilla en stiefbroer Govert woont. Haar stiefmoeder en stiefzuster kunnen haar niet uitstaan en doen alles om haar het leven zuur te maken. Ondertussen zijn ze ervan overtuigd dat de prins vast en zeker verliefd zal worden op Pricilla. Govert is ondertussen een beetje verliefd op Assepoester, maar durft niet tegen zijn gemene moeder in te gaan. Daarnaast is hij een beetje onhandig wat voor hilarische momenten zorgt. Als Assepoester naar het bal van de prins wil gaan, scheurt haar stiefmoeder haar jurk in tweeën. Gaat zij nog op het bal komen en de prins ontmoeten?


Ron Link is de nieuwste aanwinst van Van Hoorne Entertainment en dat is een hele goede! Ron heeft een prachtige warme stem. Een stem waar hij veel mee kan en zijn uithalen zijn lang en zuiver. Het is fijn om naar hem te luisteren en daarbij ziet hij eruit als een echte prins. Hij mag een knappe, charmante, een ietwat naïeve stoere, eigenwijze prins spelen en dat doet hij goed. De chemie tussen hem en Sita is van veraf te zien en de blik in zijn ogen zorgt ervoor dat alle (kleine) meisjes in de zaal verliefd op de prins worden. Sita is zijn tegenspeelster, ze laat horen dat ze kan zingen, vooral in het kleine zorgt ze voor kippenvel. Haar rol is die van Assepoester, de titelrol die wel een beetje klein is en dat is jammer. Sita is een sterke actrice die zeer goed weet hoe ze moet spelen voor kinderen. De kinderen in de zaal zitten op het puntje van hun stoel en roepen direct als ze in ”gevaar” verkeert. Ron en Sita zijn een fantastisch sprookjeskoppel.


Zoals altijd in de sprookjes van Van Hoorne Entertainment is er werderom een komisch duo. Ditmaal zijn dat Govert en de stiefmoeder. Govert is nogal onhandig en daarom gaat er veel mis. Zo klemt de deur, schrikt hij van alles, valt hij van de trap en botst hij keihard tegen zijn moeder op. Micheal van Hoorne neemt de rol van Govert voor zijn rekening. Zijn komische timing is goed, evenals het aanvoelen van de sfeer in de zaal. Zo weet hij iedere grap perfect neer te zetten en met name de slaapkamer scene is fantastisch!. Esther van Zanten, geeft als stiefmoeder de juiste voorzetten en zo is dit duo ook ditmaal wederom geslaagd. Wel moeten ze uitkijken dat ze niet de hoofdact worden in de musical en wordt het wellicht eens tijd voor een eigen show voor deze twee komische talenten.


Behalve de eerste scene in de eerste akte zit er een fijn tempo in de musical. De kostuums zijn echte prinsen en prinsessen kostuums, die herkenbaar zijn voor kinderen. Dat de kostuums uit voorgaande voorstellingen terugkeren is mooi om te zien. In veel voorstellingen komen lakeien voor en die zijn zo voor de kinderen heel herkenbaar. De teksten zijn ijzersterk. De grappen passen goed en alles is voor kinderen te begrijpen. De liedjes blijven lekker hangen en de kinderen zingen deze al snel mee. Ook mogen de kinderen weer even mee dansen wat ervoor zorgt dat de kinderen met gemak een uur en tien minuten rustig op hun stoeltjes kunnen blijven zitten.


Assepoester de musical is een geweldige voorstelling voor kleine kinderen maar zeker ook voor hun ouders en grotere broers en zussen. Voor iedereen heeft deze voorstelling een eigen laag, die zeer leuk is.


Assepoester de musical is nog tot en met mei 2014 te zien in verschillende theaters in Nederland. Voor meer informatie klik hier


 

 

3 Responses to Assepoester de musical | Als een baljapon van diamant

 1. Agnes van der Meer zegt:

  Zoals deze musical beschreven is in de recensie door Esther, ga ik er graag binnenkort naar toe met mijn kleindochter van 4 1/2 jaar. Vraag me wel af of ze er nog iets te jong voor is.
  Goed stukje hoor Esther!!!!
  Groetjes,
  Agnes

 2. […] Benieuwd naar wat wij van de voorstelling vonden? Dat lees je hier […]

 3. […] prachtige recensie vertelt het verhaal van Assepoester de Musical. Ik wil jullie heel graag mijn verhaal […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>