web analytics

Assepoester, het tamelijk ware verhaal | Het schoentje past… en hoe!

Assepoester2 08

”Assepoester, het tamelijk ware verhaal” is naar alle waarschijnlijkheid de meest creatieve en bijzondere versie van het sprookje Assepoester. Stany Crets schreef en regisseerde deze jongste musical. Een gloednieuwe musical die her en der bekend aan doet. Zo doet De reporter ( Sébastien DeSmet) denken aan Ché uit Evita, roept de sfeer op de begraafplaats iets Mary Poppins achtigs op en is er een korte link naar Toon Hermans. Dit alles maakt Assepoester, het tamelijk ware verhaal een voorstelling die het schoentje past en hoe!

Alsof je je in een muziekdoosje bevindt, zo vangt de voorstelling aan. Sébastien De Smet, valt direct op. Op zijn soepele benen neemt hij het publiek mee door het verhaal van Assepoester, zijn ietwat cynische kijk op een sprookje is verfrissend en een geniale zet. Het is jammer dat het orkest hem soms wat overstemt.

Ann Van den Broeck is als Vicieuza geniaal. Zij is de ster van de voorstelling. Ann mag, als de stiefmoeder, een heel andere kant van zichzelf laten zien dan dat het publiek gewend is. De rol is voor haar geschreven en dat merk je, haar veelzijdige talent benut ze ten volle. Ze laat vocaal horen dat ze heel wat in huis heeft. Acteertechnisch verbluft ze en haar lachje? Die moet je gaan horen! Charlotte Campion is en mooie Assepoester, in ” Het enige dat ik wil” zorgt zij met haar stem en spel voor kippenvel. Laurenz Hoorelbeke, kruipt in de rol van Meneer het Prinske, het is dat we beter weten, anders zou je denken dat hij echt een verwende kleuter is. De rol van Prinske staat hem goed. Onnozel doen kan hij als geen ander. Hij heeft de lachers snel op de hand en is de vrolijke noot in het verdrietige leven van Assepoester. Jasmine Jaspers speelt de meest ”ondankbare” rol in Assepoester, het tamelijk ware verhaal. Ze zingt prachtig en staat maar weinig op toneel, ze zingt zelfs regelmatig terwijl je haar niet op toneel ziet. Het past bij het verhaal, maar Jasmine verdient meer. De stiefzusters van Assepoester zijn hilarischer dan ooit. Maaike Cafmeyer en Fleur Brusselmans zijn waanzinnig goed op elkaar ingespeeld. Weten heel goed wat ze doen en zijn heerlijk over de top. Maaike Cafmeyer is voor de Nederlandse bezoekers wellicht niet altijd even makkelijk te verstaan, maar met haar spel speelt ze dit gemakkelijk weg waardoor ze nog altijd heel goed te begrijpen is.

De dansscene met de stofzuigers is prachtig, de stofzuiger is sowieso een geniale zet in Stany’s Assepoester. Ook de moderne manier van tapdansen is leuk gevonden. De pruiken en de kostuums zien er prachtig uit. Het decor is, lekker over de top, mierzoet en sprookjesachtig. De muzikale arrangementen van Ad van Dijk liggen fijn in het gehoor. De melodieën zijn aanstekelijk en blijven hangen, maar zorgen daar waar het moet, ook voor ontroering. We willen niet teveel weggeven in deze recensie, in de voorstelling gebeurt van alles wat je niet verwacht en dát is de kracht van deze musical.

Assepoester, het tamelijk ware verhaal kent Broadway waardige scenes. Een sprookje dat vermaakt, puur entertainment is en een fantastisch uitje is met het hele gezien. Assepoester, ”het tamelijk ware verhaal” is een voorstelling die gezien moet worden. Voorlopig is de voorstelling tot en met januari in Antwerpen en Gent te zien.

Voor tickets en meer informatie www.musichall.be

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>