web analytics

Cabaretier Richard Groenendijk wint de Poelifinario

Richard Groenendijk

Cabaretier Richard Groenendijk heeft dit jaar de Poelifinario in ontvangst mogen nemen. Deze cabaretprijs is voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen heeft. Groenendijk kreeg deze prijs voor zijn voorstelling Alle Dagen, maakte de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties (VSCD) zondag bekend.

De Neerlands Hoop, een VSCD-cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief, heeft Ali B mogen ontvangen voor zijn voorstelling Ali B geeft antwoord. Beide cabaretiers kregen de prijzen uitgereikt in De Kleine Komedie in Amsterdam.
De jury was lovend over Groenendijk: “Hij lijkt terloops wat anekdotes te vertellen, maar juist onder die grappige verhalen zitten veel meer lagen verborgen. De cabaretier straalt op het toneel gedrevenheid en doelgerichtheid en hij weet een universele draai te geven aan een intiem en persoonlijk programma. En dat terwijl het thema van zijn programma juist onzekerheid is. Wat een prachtig uitgebalanceerd programma”. Groenendijk speelt momenteel een van de hoofdrollen in een musical over seksclub Yab Yum.
Ali B wordt ‘een multitalent’ genoemd die zonder gêne een inkijkje geeft in zijn gevarieerde leven. “Charmant, onbevangen, open en ad rem glijdt hij door de avond. Hij maakt er een feestje van voor familie en vrienden, waarbij hij luchtige verhalen afwisselt met diep ontroerende ontboezemingen over zijn gokverslaving en de liefdevolle verhouding met zijn moeder.”
Ali B blijkt ook het vak van cabaretier te beheersen, concludeert de jury. “Je weet nooit wat hij morgen gaat doen, maar oh, wat zouden we hem graag op het cabaretpodium blijven zien.“

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>