web analytics

Céline Purcell

Céline Purcell

Opleiding

Na het behalen van haar gymnasium diploma begon zij haar studie rechten in Leiden. Tijdens deze studie begon haar professionele carrière in de musical Miss Saigon. Daarna volgde Elisabeth, Titanic de Musical en was ze te zien als Liesl von Trapp in The Sound Of Music.

Theater

In 2004 vertolkte ze de rol van Sophie Stuiveling in Mamma Mia!, om vervolgens de titelrol te alterneren in Belle en het Beest. Ze was Eliza Doolittle in My Fair Lady en vertolkte de rol van Eponine in delegendarische musical Les Misérables. Ze deelde het toneel samen met Johnny Kraaijkamp in het succesvolle toneelstuk Geknipt om te leren (Educating Rita) als Rita.

Ter gelegenheid van de verjaardag van Stephen Sondheim zong ze mee in een tribute: Sondheim in Songs samen met Simone Kleinsma, Freek Bartels en Stanley Burleson.

Televisie

Céline staat al vanaf het prille begin in de veelbekeken comedy serieKinderen Geen Bezwaar als Julia Zegers. Ze leent haar stem aan verschillende tekenfilms en zingt voor verschillende series de leader in.

Prijzen

In 2004 won ze voor haar rol in Mamma Mia! de John Kraaijkamp Musical Award en de Cubus Award voor aanstormend talent. In 2007 won Céline een tweede John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar vertolking van Eliza in de musical My Fair Lady.

Overig

Recentelijk was Céline te zien in de theaters in de succesvolle musical Toon.

Website: http://www.celinepurcell.nl/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>