web analytics

Chantal Janzen

Chantal Janzen

Opleiding
Studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Kreeg les in klassieke dans, moderne dans, jazzdans, acteren, spel en zang, tap en musicalrepertoire. Danste tevens in de werken van o.a. Rick Atwell en Sarah Miles.

Theater
Maakte deel uit van het dansgezelschap Jazzscool onder leiding van Hennie Kamerman. Speelde onder andere in de musicals 42nd Street, Saturday Night Fever, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer?, Crazy For You, Beauty And The Beast, Tarzan en Disney’s Musical Sing-a-Long. Trad als soliste op in Musicals in Ahoy (2002 en 2004). Momenteel is Chantal nog te zien in de musical Petticoat.

Televisie
Speelde gastrollen in Intensive Care, Baantjer, De Band, Meiden van de Wit. Tevens was Chantal te zien in de telefilms Loverboy en Pista. Presenteerde samen met Martijn Krabbé Idols III en met Carlo Boszhard Staatsloterij Live en Staatsloterijshow €100.000 Show. Presenteerde voor de AVRO de Musical Sing-a-Long (2007, 2008 en 2009). Presenteerde tevens Weten Zij Veel!?, De Gouden Loeki, het Hofvijferconcert, Televizierring Gala 2008 en 2009 en Pink Ribbon Gala 2008 en 2009.Vanaf mei presenteert Chantal bij RTL het programma Jongens tegen de meisjes.

Film
Chantal speelde in Volle Maan, Fighting Fish, Feestje, De Dominee, Deuce Bigalow II, Kicks, Alles Is Liefde en De Hel van ’63. In najaar 2010 was ze te zien in Het Geheim en was ze te horen in Shrek the Third en Enchanted.

Overig
In december 2002 verscheen haar cd-single Achter de Sterren (tekst en muziek: Xander de Buisonjé), de titelsong van de speelfilm Science Fiction.

Prijzen
Kreeg de John Kraaijkamp Musical Award 2002 voor Aanstormend Talent voor haar hoofdrol van Stephanie in Saturday Night Fever. Kreeg tevens de Soetelieve prijs. Ontving een Musical Award in 2005 voor Beste Vrouwelijke Bijrol in Crazy For You. Was genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol 2006 voor Beauty And The Beast. Werd voor de rol van Jane in Tarzan genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol 2007.

Foto Roy Beusker

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>