web analytics

Column Michelle van de Ven | Alle enthousiaste reacties, daar doen we het voor

Michelle van de Ven

We zijn nu al een maand in première met de voorstelling Aspects of Love. Ik zal jullie iets vertellen over het proces, hoe wij de voorstelling gecreëerd hebben maar ook hoe het leven “on tour” bevalt.

Ik schrijf deze column vanuit de bus op mijn I-pad. We zijn vandaag onderweg naar Doetinchem waar wij 4 voorstellingen zullen spelen. Dit hele Aspects of Love avontuur begon allemaal op 14 augustus. De eerste dagen van de 4,5 week in Focus studio’s werden muzikaal ingevuld. Omdat de voorstelling doorgecomponeerd is, is het muzikale gedeelte een groot aspect. Alle scènes worden gezongen. In de 4 weken die daarop volgde hebben wij 6 dagen per week gerepeteerd en vrijwel vanaf de eerste repetitie dag deden wij dit in het orginele decor.
Vaak werd de groep gesplitst. Het ensemble werkte dan bijvoorbeeld met Stanley Burleson aan de choreografieën, terwijl er een solist muzikaal repeteerde met Jan Rypens onze dirigent, en de rest van de solisten een scène aan het stagen waren met Paul Eenens onze regisseur. Zo werkte iedereen effectief. Het proces ging vaak soepel. We hadden een sterke goed voorbereide en hard werkende cast die gelukkig erg goed met elkaar overweg kunnen. Paul Eenens is de koning van de schema’s en mede daarom konden we zeer goed voorbereidt het theater in voor de montage van de voorstelling. Dat deden wij in Haarlem. Ook al hadden wij alvorens al gerepeteerd in het decor, het is alsnog een grote verassing het hele decor in het theater te zien. Zeker nu deze ook belicht werd.
Tijdens de montage gaan we langzaam door de scènes heen en worden deze op de juiste manier belicht en uit versterkt. Ook worden de changementen gerepeteerd. Voor dat we door de hele voorstelling door waren was het 4 dagen later. Vanaf toen gingen we zo vaak mogelijk de voorstelling “doorlopen”. Nu kwamen we weer nieuwe dingen tegen. Bijvoorbeeld hoe lang je hebt om je van de ene scène naar de andere om te kleden of pruiken te wisselen. we waren blij dat we ons al relatief safe voelde toen de generale repetitie en de eerste try outs naderde.

De dag van de première blijft spannend, ook al heb je nog zo’n veilige try out’s gespeeld. Opeens ben je je heel bewust van het feit dat er nu een zaal met mensen voor je zit die de voorstelling gaan bekritiseren en dat is spannend! Gelukkig ging de première voorstelling zoals hij moest gaan en zijn we geprijsd met prachtige recensies. Daarna begon ons leven on tour! Weinig thuis, veel op de weg of in het theater. Kris kras door het land om mensen in heel Nederland deze prachtige voorstelling te bezorgen. Het is een heerlijk gevoel om voor een volle zaal te staan en alle enthousiaste reacties te incasseren. Want daar doen we het voor! De sfeer in de groep is heel goed, we kunnen erg met elkaar lachen. Ik kijk uit naar het komende half jaar waarin we deze voorstelling nog naar veel plekken zullen brengen. Ik hoop dat het publiek blijft komen en zo enthousiast blijft als de afgelopen maanden!

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>