web analytics

Dave Dekker | Staat aan de rand van volwassenheid

20 jaar musicals. Augustus 2013

Zonder goede acteurs en actrices was het nooit mogelijk geweest om de afgelopen 20 jaar top musicals te produceren in het Circus Theater. Op het feestje van het 20 jarig bestaan konden zij dan ook niet ontbreken. Na het optreden spraken we met Dave Dekker. Een jonge talentvolle musicalacteur die toen The Phantom of The Opera in Scheveningen was te zien, nog niet eens geboren was. Dankzij de musical ‘’Ciske de Rat’’verwierf hij bekendheid in Nederland. Hij speelde het ondeugende straatschoffie uit Amsterdam. Nu staat hij aan de rand van volwassenheid en is het niet enkel meer bravoure.

Dave, je bent nog jong. Het begin van 20 jaar musicals heb jij niet meegemaakt. Hoe kijk jij terug op de afgelopen jaren?

Dave:‘’Als ik terug kijk denk ik aan musicals als Tarzan, MAMMA MIA!, Mary Poppins en natuurlijk Ciske de Rat. Sinds ik in die voorstelling heb gespeeld heb ik veel voorstellingen gezien. Niet alleen hier in het Circus Theater maar door heel Nederland. Voor mijn 9e had ik niet zo heel veel met musicals. Voor mij is het dus pas 7 jaar musical. Dat begon met een advertentie in de krant. Mijn broers zagen dat er iemand gezocht werd voor Ciske de Rat. Dat het een Amsterdams schoffie moest zijn. Ze moesten meteen aan mij denken en voor de grap deed ik auditie. Die grap is goed gelukt en op dat moment begon voor mij ‘’musical’’.’’

Je noemde net een aantal musicals. Als je moet kiezen, welke musical die je hier in het Circus Theater hebtgezien was voor jou een hoogtepunt?

Dave: ‘’ Tarzan is wel mijn favoriet. Er gebeurt zo ontzettend veel in. Het is entertainment en die muziek is prachtig. Het feit dat er apen boven het publiek slingeren vond ik echt fantastisch!’’

Tarzan was wat betreft musicals voor jou een hoogtepunt, wat is jouw persoonlijke hoogtepunt?

Dave: ‘’ Ciske de Rat,op de première kwam toenmalig Koningin Beatrix kijken. Ik mocht voor haar optreden! Natuurlijk is dat mijn hoogtepunt!’’

20 jaar succes in Scheveningen, wat verwacht je de komende 20 jaar?

Dave: ‘’ Ik weet natuurlijk niks, maar heb wel de hoop dat Ciske de Rat ooit terug komt. Het is zo’n geweldige musical. Voor mij zou het fantastisch zijn als ik dan ‘’Cis de man’’ mag spelen.’’

We hebben het gehad over hoogtepunten, verwachtingen ten aanzien van wat er komen gaat. Wat zijn jouw persoonlijke ambities voor de komende pak m beet 20 jaar?

Dave: ‘’ Ik sta op dit moment onder contract bij Joop van den Ende Theaterproducties. Zodra er iets komt of is wat bij mij past zou ik daar in spelen. Daarnaast zou ik heel graag een keer Tarzan spelen. Verder maakt het mij niet zoveel uit. Ik ben blij dat ik bij Joop van den Ende mag werken. Alles is zo goed geregeld. De acteurs zijn fantastisch, de beste producties en theaters zijn van hem. Hij is een top producent, daar wil je altijd voor werken.’’

2 Responses to Dave Dekker | Staat aan de rand van volwassenheid

  1. Claudia zegt:

    Dave heeft maar 1 broer en het waren de buren die de advertentie zagen! Verkeerd verstaan door het Amsterdamse accent? ;)

  2. Esther Derksen zegt:

    Nee letterlijk overgenomen van wat hij zei

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>