web analytics

De boot en het meisje | tussen wal en schip

Je woont bij je huisbaas in, waar je toch weleens weg wilt. Dan komt je beste vriendin Rosa op het idee een boot te kopen en dit doe je. Er is echter een probleem, je hebt geen ligplaats én geen vaarbewijs. Gelukkig heeft Rosa vakantie en een vaarbewijs. Kunnen jullie mooi samen gaan varen… Totdat je huisbaas haar vertelt dat je verliefd op der bent. Wat nu?

‘’De boot en het meisje’’ gaat over een bijzondere vriendschap tussen Iwan en Rosa. En kan dat eigenlijk wel een vriendschap tussen een man en een vrouw.

Het decor bij ‘’De boot en het meisje’’ is heel eenvoudig gehouden. Een bank die in meerdere scènes dienst doet, een tafel om aan te eten en een wit laken wat de boot voorstelt. Daarnaast wordt er met film gewerkt. Bij binnenkomst zie je op een scherm oude reclames en tijdens de voorstelling zie je op dit scherm, de voorstelling vanuit een ander perspectief.

Sander van Amsterdam en Nathalie van Gent spelen Iwan en Rosa. De twee personages waar dit stuk om draait. Van Amsterdam is klein van stuk en zijn haar staat alle kanten op. Hij heeft iets ontwapenends, iets onschuldigs waardoor je snel met hem meevoelt. Van Gent krijgt in deze rol de kans zichzelf op meerdere manieren te laten zien en doet dit goed. Op haar rode laarsjes is een ze een sexy en aantrekkelijke vrouw, bij Iwan een goede vriendin en vocaal kan ze laten horen daat ze zeer zeker niet de minste is. Tussen al het mannelijk geweld in deze voorstelling weet ze zich niet alleen staande te houden, ze weet ook alle aandacht naar zich toe te trekken en ervoor te zorgen dat zij ver weg het beste van de voorstelling is. Overigen rollen zijn weg gelegd voor Vincent Croiset, Casper Gimbrère, Samuel Hubner Caasado en Lennert Monaster.

‘’De boot en het meisje’’ is geen doorsnee musical. De trouwe bezoekers van het M-lab in Amsterdam zullen hier ook geen typische M-lab productie in herkennen. Waartoe het wel behoort is lastig te zeggen. De voorstelling bestuit uit één akte en kent zeer weinig vaart. De muzikale interrupties slaan vaak kant nog wal en de dialogen weten veelal niet te boeien. De slotscene tussen Rosa en Iwan daarentegen is erg goed, niet alleen door het spel. Ook de dialogen en muzikaal gezien mag dit stukje er wezen. Van Gent en Amsterdam zorgen voor spanning en weten dit goed uit te bouwen. De dialoog is goed geschreven en de muziek is voor het eerst logisch in deze voorstelling.

Voor tickets en speeldata www.m-lab.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>