web analytics

De kou in met Piet Piraat en zijn vrienden

Piet Piraat Expeditie Noordpool

Piet Piraat is toch wel de bekendste zeerover onder de kleine kinderen. Tijdens de première van ‘Piet Piraat Expeditie Noordpool’ lopen er dan ook vele kleine piraatjes rond. Allemaal met een mooi zwaard (in verschillende kleuren of de ‘echte’ variant) en sommigen hebben zich helemaal uitgedost als hun held. Dat Piet Piraat hip is onder de allerkleinsten is duidelijk.

In dit nieuwe avontuur zijn de piraten aangekomen op de Noordpool. Piet Piraat (Peter van de Velde) is niet alleen in dit avontuur, ook de bekende figuren Berend Brokkepap (Dirk Bosschaert) en Stien Struis (Anke Helsen) zijn samen met Piet op zoek naar Kapitein IJsbaard. Hij woont op de Noordpool en hij bezit over een schat die iedereen graag wil hebben. Alleen, de schat is al tijden niet open geweest en dat kan ook niet als kapitein IJsbaard niet gaat lachen. En uitgerekend dit gaan de drie piraten toch proberen.

De piraten verzinnen liedjes, doen dansjes en tappen moppen om de kapitein aan het lachen te maken. Dit gaat nog lang niet zo gemakkelijk als iedereen denkt. Gelukkig helpen alle kinderen (en ouders) in de zaal goed mee en helpen ze de piraten met hun ideeën. De kids zingen luidkeels mee met de Piratenliedjes die gezongen worden en er wordt ook een hoop gelachen, want hoe grappig is het als Berend Brokkepap met zijn tong vastzit aan het kasteel? En komt die enge ijsbeer Fifi de piraten pakken?

‘Piet Piraat Expeditie Noordpool’ is een leuke musical voor de allerkleinsten. Er is veel interactie met de kleine piraatjes dus stil zitten is er niet bij. Peter van de Velde zie je zichtbaar genieten als hij de bekendste liedjes zingt en dat is mooi om te zien. Hopelijk is dit niet de laatste theatervoorstelling van Piet Piraat en gaat hij nog vele avonturen beleven!

Wil je weten hoe het verhaal afloopt? Of Piet Piraat en zijn vrienden de schat alsnog open kunnen krijgen? ‘Piet Piraat Expeditie Noordpool’ speelt nog een paar keer in de volgende theaters:

6 januari Lucent Danstheater in Den Haag

12 januari Chasse Theater in Breda

13 januari De Lievekamp in Oss

16 januari Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>