web analytics

De man die het wist| Een uiterst grappige Thriller

Thriller theater

Thriller Theater brengt alweer haar tiende en tevens laatste stuk van de Hitchcock-trilogie naar de theaters. Op 15 oktober ging ‘De man die het wist’ in de Leidsche Schouwburg in première. Producenten Lex Passchier en Rieneke van Nunen hebben wederom Bruun Kuijt bereid gevonden de regie op zich te nemen.

Het tiende stuk van Thriller Theater is gebaseerd op de Hitchcock klassieker ‘North by Northwest’. Roger Thornhill (Sander de Heer) is een reclameman die tijdens een afspraak met een klant ontvoerd wordt. Nadat de ontvoerders erachter gekomen zijn dat ze de verkeerde gepakt hebben, voeren ze hem dronken en laten hem een gestolen auto besturen met een lijk in de kofferbak. Hij krijgt een ongeluk en de politie ontdekt hem. Thornhill krijgt de mogelijkheid om te vluchten en ontmoet tijdens zijn vlucht een hoop mensen die niet altijd het beste met hem voorhebben.

De mensen die niet het beste met hem voor hebben, worden gespeeld door Renée van Wegberg, Filip Bolluyt, Hymke de Vries en producent Lex Passchier. Deze vier acteurs spelen gedurende het hele theaterstuk meer dan dertig rollen. Dat doen ze goed. Ondanks het feit dat ze vele verschillende rollen spelen in soms maar enkele minuten blijven ze geloofwaardig. Één enkel hoedje scheidt een personage van een ander. Deze constante afwisseling van personages maakt en houdt het stuk ontzettend interessant.

Lex Passchier en regisseur Bruun Kuijt hebben samen het script geschreven. De teksten zijn ijzersterk. De voorstelling zit vol met grappen en hilarische verwijzingen naar de Hitchcock films. Zo vraagt een personage van Renée van wegberg zich af of er altijd zo veel vogels rondvliegen. Een paar seconde later wordt er een enorme bak met plastic duiven op haar gegooid. Deze verwijzing naar Birds veroorzaakt een enorme lachgolf in de zaal.

Wat de voorstelling vooral leuk maakt is het decor. Op het originele toneel hebben ze een een kleiner toneel opgebouwd. Zo wordt het mogelijk om de coulisse in te kijken. Los van het spel óp het toneel zie je ook het spel naast het toneel. Je ziet hoe de acteurs zich haasten van een personage naar een ander personage te transformeren in slechts tientallen seconden. Dit geeft de voorstelling een ontzettende leuke twist.

Deze satirische voorstelling neemt de Hitchcock films volledig op de hak. Zinnen als “Dit houdt het stuk enorm op” zijn hilarisch. De teksten zijn geweldig, alle vijf de acteurs ontzettend getalenteerd en het decor is verrassend en verfrissend. Wederom is Thriller Theater erin geslaagd een
geweldig stuk op de planken te zetten. Chapeau!
Voor meer informatie ga naar www.thrillertheater.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>