web analytics

De tijd voorbij | Aangrijpend met een lach en een traan!

Tijd VoorbijGaat dit gevoel ooit over? Dat is de grote vraag waar Betty (Tjitske Reidinga) mee speelt in het stuk “De tijd voorbij” Betty weet zich nog geen houding te geven na een noodlottig ongeluk in het gezien. Dit heeft een grote impact op haar relatie met Hugo (Peter Blok) en het stel lijkt alleen maar uit elkaar te groeien.

De tijd voorbij is het najaarstoneelstuk van het Delamar Theater en is een verhaal over een serieus onderwerp wat gebracht word met een lach en een traan. Het stuk is ontzettend aangrijpend en mooi gebracht met ontzettend sterkte teksten en een eenvoudig decor!

Het stuk begint met een ‘zussengesprek’ tussen Betty en Susan (Pauline Greidanus). Als Susan verteld dat ze zwanger is maakt dat het leven van Betty niet makkelijker. Hun moeder (Ria Eimers) praat liever over haarzelf en maakt de situatie daardoor niet makkelijker. Hugo probeert het leven weer op te pakken maar voor Betty is dit allemaal niet zo eenvoudig. Later in het stuk komt het ook naar boven dat Hugo er nog moeite mee heeft en misschien ook wel meer dan Betty, die later in het stuk contact opneemt met Jasper (Dorian Bindels) die graag zijn excuses wil maken voor wat er allemaal gebeurt is.Tijd Voorbij

De tijd voorbij is aangrijpend en een sterk staaltje acteerwerk. De stille momenten in de voorstelling geven het stuk nog meer gevoel dan dat het al heeft. Toch zijn er ook vele komische momenten in de voorstelling! Tjitske is de ster van de voorstelling en speelt de rol van Betty met veel overtuiging. Ook het samenspel met Peter Blok is een sterk staaltje acteerwerk. Je gelooft echt dat dit een echt stel is die in deze situatie zit!

De voorstelling is nog t/m 4 december te zien in het Delamar Theater in Amsterdam

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>