web analytics

Domino de musical laat je proeven van de hemel en zweven van geluk

Domino

2012, het jaar waarin Clouseau hun 25-jarig jubileum viert, is ook het jaar waarin Domino de musical het levenslicht ziet . Domino is een komische musical over liefde, vriendschap en keuzes die je in het leven moet maken, waarin de grootste hits van Clouseau zijn verwerkt.

Dominique, vaak liefkozend Domino genoemd, is weg gegaan bij Marc. Niet omdat ze niet meer van hem houdt, integendeel, maar omdat hij constant vreemd gaat. Dominique verhuist naar Swentibold, een gezellige volkse buurt. Al snel leert ze haar buren kennen en bouwt ze met hun een goede band op, in het bijzonder met haar buurman Sam. De bewoners van Swentibold staan voor belangrijke keuzes in hun leven, als ze dan ook nog hun woningen kwijt dreigen te raken ontstaat er lichte chaos…

Alexander Metselaar won ‘’Domino de zoektocht’’ bij VTM. Hij weet zich goed staande te houden. Zijn vertolking van het nummer “Domino” is lief en romantisch en deed menig vrouwenhart sneller kloppen. In zijn spel mag hij iets overtuigender zijn, zodat je in de zaal ook gelooft dat Dominique voor hem moet kiezen en niet voor haar ex. In het samenspel met Deborah de Ridder zien we nog niet altijd de chemie die we zouden willen zien. Deborah weet hem met haar schat aan ervaring naar grotere hoogte te trekken. Zij is subliem, speelt vol overtuiging en kan heel diep in haar eigen emotie spelen. Ze weet daardoor de eerste akte met “ik wil niet dat je gaat” op een manier af te sluiten die je lang bij blijft. Deborah mag in dit nummer laten horen dat ze de techniek van belten zich goed eigen heeft gemaakt en weet zo ‘’ Ik wil niet dat je gaat’’ te maken tot het hoogtepunt van de avond.

Lauren de Ruyck, nog maar 16 jaar oud, valt op in het ensemble. Ze danst waanzinnig sterk, heeft een leuke frisse uitstraling en als opstandige volkse puber is ze zeer geloofwaardig. Ook James Cooke valt op. Hij loopt op meters hoge hakken alsof het niks is. Hij moet ondertussen een hilarische rol niet zetten en zorgen voor de perfecte timing. Hij doet dit allemaal zonder uit de toon te vallen. Script schrijver Allard Blom mag blij zijn met Cooke, hierdoor komen zijn, bij vlagen fantastisch geschreven delen, zoals : ‘’ daar gaat ze’’ zeer goed uit de verf.
Ook’’ Anne’’ is een komische noot in deze musical. Niet alleen de personage, ook het nummer ‘’Anne’’ is dolgrappig. Maaike Cafmeyer heeft hier een groot aandeel in. Zij bezit een groot komisch talent en maakt hier goed gebruik van.

Domino de musical laat je proeven van de hemel en zweven van geluk. De eerste akte weten ze je de wereld te geven, in de tweede akte verdwijnen de warme oorden langzaam van het toneel en lijkt de eindeloze reis niet te lang te mogen duren. Een gemiste kans. Zo eindigt de voorstelling in een cliché, wat we ook al bij MAMMA MIA! zagen. Het lijkt erop dat de scriptschrijvers het belangrijker vonden om iets mee te geven om over na te denken dan een show met een verrassend einde neer te zetten.

Al met al verlaat je het theater met een glimlach op de lippen. Staat er een sterke cast, is er goed gebruik gemaakt van het decor, is Deborah de Ridder werkelijk waar subliem en bewijst Domino de musical dat de hits van Clouseau tijdloos zijn en nog steeds wereldtop is in Vlaanderen en Nederland.

Voor onze fotoreportage klik hier
Voor tickets en meer informatie www.musichall.be

Volg ons ook op twitter

One Response to Domino de musical laat je proeven van de hemel en zweven van geluk

  1. Truus Dingemanse zegt:

    Ben afgelopen vrijdag wezen kijken en het is een heerlijke musical.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>