web analytics

Doornroosje

Promofoto_DR_FotograafNickvOrmondt_VK

Na vier succesvolle sprookjesmusicals tovert Van Hoorne Theaterproducties vanaf september 2012 het eeuwenoude sprookje van Doornroosje om tot een spetterende familiemusical. Maud Mulder zal in de huid kruipen van de mooie prinses die zich prikt aan een spinnenwiel om pas na 100 jaar slapen wakker gekust te worden door haar droomprins. Maud was al eerder te zien in ondermeer Roodkapje De Musical en De Gelaarsde Kat De Musical. De voorstelling is geschikt voor middelgrote en grote theaters en tourt vanaf september 2012 door Nederland en België.

Het verhaal:

Er waren eens, heel lang geleden, een Koning en een Koningin. Op een prachtige dag kregen zij hun eerste kindje. Het was een mooi meisje met goudblonde haren en lippen zo rood als rozen, daarom noemden ze haar Doornroosje. De Koning en de Koningin waren dolgelukkig met het prinsesje en gaven een groot feest waarvoor ze alle belangrijke mensen uit het land uitnodigden. Er kwamen graven, hertoginnen, baronnen en baronessen en zelfs de goede fee was te gast op het feest. Maar de Koning was de twee machtige tovenaars uit het land vergeten uit te nodigen. De dag van het feest brak aan en iedereen was opgetogen over het mooie prinsesje. Zij kreeg mooie cadeaus, gouden speelgoed, fijn satijnen kleertjes. Maar plots vloog de grote kasteelpoort open en daar stonden twee boze tovenaars. Ze waren woedend omdat ze niet waren uitgenodigd voor het feest en spraken een vloek uit over het prinsesje. Vóór haar 21ste verjaardag zou ze zich prikken aan een spinnenwiel en sterven. Maar gelukkig had de goede fee nog geen cadeau gegeven en ze wenste dat, als Doornroosje zich zou prikken aan het spinnenwiel, ze niet zou sterven, maar in slaap zou vallen tot ze werd wakker gekust door de man die echt van haar zou houden. De jaren gingen voorbij en Doornroosje groeide op tot een prachtige prinses. Op de dag van haar 21ste verjaardag liep Doornroosje door het kasteel. Opeens ontdekte ze een deurtje dat ze nog nooit had gezien, ze deed het open en daar stond een prachtig spinnenwiel. Het meisje ging zitten achter het spinnenwiel, maar bij het aanraken van de spoel prikte ze haar vinger en viel opslag in slaap. Niet alleen de prinses, maar het hele land viel in een diepe slaap. De bakker, de tuinman, de poortwachter en zelfs de koning en koningin vielen terplekke in slaap… Zou de vloek ooit nog verbroken worden, of zou Doornroosje voor de rest van haar leven blijven slapen?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>