web analytics

Edwin Jonker

edwin_Cast_persoonlijk_nieuw

Opleiding
Studeerde na de HAVO en het VWO twee jaar Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Theater
Was te zien in de musicals Home (Julius), Rent (Tom Collins), Copacabana (Ricco), The Lion King (Mufasa) en Billy Holliday (o.a. Lester Young).

Televisie/film
Speelde in de films Oesters van Nam Kee, Madame Jeannette, Trage Liefde, Stiletto’s, Vox Populi, Polonaise en Bella Bettien. Was te zien in diverse televisieseries: vertolkte de rol van Melvin Klamer in Trauma 24/7, speelde in Costa!, Wet En Waan, Spangen, Baantjer, Alex FM, Lotte, Meiden van de Wit, Voetbalvrouwen, Van God Los (de serie) en in de Belgische misdaadserie Recht op Recht.

Overig
Won in 2001 een John Kraaykamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn vertolking van de rol van Tom Collins in Rent. Sprak de Nederlandse stem in van Will Smith in de animatiefilm Shark Tale en heeft de soundtrack ingezongen van de film Oesters van Nam Kee.

Foto: Roy Beusker

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>