web analytics

Allo Allo | En nu heel goed luisteren, ik zeg dit maar un keer!

Logo Allo Allo


‘Allo ‘Allo was als Britse komedieserie op televisie in zowel Nederland als in Engeland een groot succes. In navolging daarvan komt 3 and a Crowd Entertainment nu met ‘Allo ‘Allo als toneel voorstelling.

Iedereen die de serie op televisie heeft gevolgd, kent ook alle typetjes zoals René Artois (Alfred van den Heuvel), zijn vrouw Edith (Esther Roord), serveersters: Yvette (Vannessa Timmermans) en Mimi (Hilke Bierman), Herr Flick van de Gestapo (Sander Volders), de slecht Frans sprekende Britse agent (Barry Beijer), Michelle van het verzet (Hilke Bierman), maar ook “It is I, Leclerc” (Danny Houtkooper). Ze zitten allemaal in deze voorstelling!

De tv-serie was een vervolgverhaal waarbij café eigenaar René Artois elke aflevering even de stand van zaken van het verhaal vertelde, zodat iedereen het verhaal kon blijven volgen. In deze voorstelling doet Alfred van den Heuvel in zijn rol van René Artois hetzelfde. Dus als je in alle hectiek de draad van het verhaal kwijt bent, ben je snel weer bij gepraat.

Hulde voor de vertaling van Allard Blom, die heel dicht bij de grapjes van de serie is gebleven, waardoor alles heel herkenbaar blijft.

René Artois probeert zich samen met zijn vrouw Edith door de tweede wereldoorlog heen te slaan. Waarbij de rode draad door het verhaal (net als in de serie) het kunstwerk: “De gevallen Madonna met de grote memmen” is. Die op alle mogelijke manieren wordt verstopt.

Niet alleen door het verstoppen van het kunstwerk brengt René z’n leven in gevaar, maar ook door te slijmen bij de Duitsers en ondertussen te heulen met Michelle van het verzet. Michelle “En nu heel goed luisteren, ik zeg dit maar un keer!” komt met de meest vergezochte ideeën om de Duitsers te dwarsbomen en ook elk plan blijkt in de praktijk niet uitvoerbaar.

Alsof hij nog niet genoeg spanning in zijn leven heeft, heeft René ook nog eens verhoudingen met beide serveersters.

De voorstelling speelt in een multifunctionele decor, die door een paar veranderingen een andere locatie laten zien.
Tijdens deze decorwisselingen speelt Esther Roord de vals zingende eigenaresse Edith, die op hilarische wijze de aandacht op zich weet te vestigen.Op Alfred en Esther na speelt de hele cast meerdere rollen. Het verkleden gebeurt op het toneel, wat bij mensen in het publiek de reactie geeft: “zie je wel, dat dacht ik al dat het dezelfde was”. Erg grappig gedaan.

Kortom ‘Allo ‘Allo is een avond vol (misschien af en toe wat flauwe) humor en is voor de sterke cast met geweldige komische timing een bezoekje zeker waard.

Door Monique Hoffmann

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>