web analytics

Sprookjesconcert | “Er was eens” een Evenementenhal in Gorinchem, die drie dagen op zijn kop stond.

sprookje

Op 26, 27 en 28 mei vond in de Evenementenhal in Gorinchem het AFAS sprookjesconcert plaats. Een groots opgezet spektakel gericht op de allerkleinste theater bezoekers. Geweldig om te zien dat sprookjes bij de jeugd en hun ouders zo tot de verbeelding spreken. Heel veel verkleedde kinderen en hier en daar ook een verkleedde ouder. In totaal kon het Sprookjesconcert rekenen op 23.000 bezoekers.

Op het Sprookjesplein was voor aanvang van de voorstelling al van alles te doen! Iedereen kwam uiteindelijk voor het Sprookjesconcert met daarin alle sprookjesfiguren die we kennen uit de kindervoorstellingen van, Van Hoorne Entertainment.

Aan Geert Hoes de eer om het concert aan elkaar te praten en hij deed dat met verve. Wel was aan zijn schorre stem te horen dat hij er al wat shows op had zitten. Zijn aanstekelijke enthousiasme had daar ongetwijfeld mee te maken. Hij kreeg de hele zaal mee met zijn enthousiasme.

Maud Mulder en Sita zijn sterren die we gewend zijn in voorstellingen van, Van Hoorne Entertainment, producties. De nieuwste aanwinst is Ron link. Ook hij past goed in het plaatje, als mooie prins.

Wat moet het leuk zijn voor de Cast om elke keer zoveel kinderen aan het dansen en zingen te krijgen. Het voelt voor mij als de Nederlandse Studio 100 met minstens net zoveel kwaliteit. Wie er ook begon met zingen, het klonk loepzuiver en de nummers waren pakkend, aanstekelijk en goed te verstaan. Dat wat je mag verwachten bij een show gericht op kinderen en hun ouders.

De Koning is jarig en viert zijn verjaardag met een Sprookjesconcert. Zijn dochters hebben helaas geen prins om naar het feest te gaan. Middels een wens put en een toverspreuk wordt iedere keer een prins gezocht voor een van de prinsessen uit het daarbij passende sprookje. Een aantal keren gaat het mis, waardoor ook een tovenaarsechtpaar, een wolvenstel, de goede fee Collinda, en Caramella uit Hans en Grietje hun opwachting konden maken.

Van zowel Sita als Ron Link viel op dat ze mooie volle stemmen hebben. Sita zong een mooie ballad, waarin ze vertelde dat ze op avontuur wilde gaan. Ze kon met dit nummer mooi uitpakken. Vervolgens maakte Ron link zijn entree als Prins Victorian. Een krachtig nummer en hij speelde de rol van mooie jongen charmant. Prins Victorian gaat samen met Prinses Sita ervandoor. Aan de reacties van de moeders in de zaal, hadden meer dames op deze eer gehoopt. Ook Maud Mulder pakte haar moment, tijdens haar opkomst. Maud zag er stralend uit, hoe kan dat ook anders, ze is in blijde verwachting.

Naarmate de show vorderde, vorderde ook het participatie gehalte van de nummers. Op deze plaats gelijk ook alle eer voor het enthousiaste ensemble, dat op momenten zelfs tussen het publiek aanwezig was. Om mij heen zie ik kinderen meedansen en zelfs soms ook meezingen.

Twee dwergen brachten met een versie van hoofd, schouders, knie en teen de sfeer omhoog. De prinsen zongen met zijn allen een nummer, gevolgd door het verjaardagsnummer van de Koning. Dit kreeg de zaal echt op zijn kop, want iedereen is natuurlijk wel eens jarig.

Als laatste het thema van alle sprookjes, “Ze leefden nog lang en gelukkig.” Ook verpakt in een pakkend nummer, gevolgd door confetti.

Kortom een feest voor alle kinderen! Ouders hebben zich deze middag ook zeker niet verveeld. Al was het alleen maar door het kijken naar hun eigen zoon of dochter die zichtbaar aan het genieten was.

Voorstelling gezien op zondag 27 mei 2012, om 17 uur.

Geschreven door: Jasper Smit- van Schie

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>