web analytics

Eva Diederix en Jorgen Veninga I Anastasia de musical leert ons veel

anastasia1

Na afloop van de première van Anastasia de musical, sprak ik met Eva Diederix (18) en Jorgen Veninga (20). Deze twee jonge talenten spelen de hoofdrollen van Anastasia en Dimitri. Ik legde ze vier vragen voor.

 

Is Anastasia de musical de eerste grote theaterproductie waar jullie in spelen?
‘Voor mij is Anastasia de musical inderdaad de eerste grote productie´, vertelt Eva. ‘Wel speelde ik op de middelbare school de rol van Donna in Mamma Mia. Overigens heb ik pas door de rol van Anastasia leren dansen, dat kon ik eerst niet´.
‘Ik speelde eerder al in Jungle Book en op de middelbare school in Fame´, vervolgt Jorgen. ‘Van Anastasia de musical heb ik wel het meest geleerd. Tot in het laatste weekend kregen we extra tips’. ‘Dat klopt´, vult Eva aan. ‘Van onze drie docenten hebben we veel geleerd. André (van Hest, red.) gaf ons tips over spel en setting, terwijl Bente (van den Brand, red.) vooral hielp op het gebied van zang en Regi (Severins, red.) ons begeleidde bij dans’.

Herkennen jullie je in je karakter?
‘Ik ben meer de jongen die je aan het eind van de voorstelling ziet, dan die van het begin´, zegt Jorgen. ´De jongen aan het begin is een zorgeloze jongen die op straat leeft’. ‘Een gladjanus’, vult Eva aan. ‘Inderdaad, terwijl ik volgens mij niet zo ben toch?´, hij kijkt haar vragend aan en ze lachen. ‘Een karakter dat anders is dan jezelf, leert je wel veel’, vervolgt Jorgen. ‘Je herkent dingen van jezelf in wat je karakter doormaakt. Door de flashbacks die Dimitri heeft, denk je toch ook na over je eigen jeugd’.
‘Ik ben door de rol van Anastasia veel dichter bij mezelf gekomen en heb meer zelfvertrouwen gekregen´, vertelt Eva. De rol past erg goed bij me. Ook ik ben een jongensachtige, enthousiaste flapuit. Het waardige dat Anastasia als prinses heeft, dat heb ik niet van nature. Ik heb dat echt aan moeten leren. Het was niet heel moeilijk, maar wel een proces dat ik moest doormaken. Je blijft je ontwikkelen in je rol’. ‘Dat klopt’, zegt Jorgen. ‘Je groeit in je karakter en door de ontwikkeling van je karakter, ontwikkel je jezelf’.

Van welke musicalrol zeggen jullie, als ik die mag spelen is mijn carrière geslaagd?
´Nou ja, geslaagd, geslaagd…, maar een heks!´, roept Eva enthousiast. ´Het lijkt me zo vet om me in te leven in een slechterik! Dat is heel wat anders dan zo´n ‘goodie goodie’ persoon. Wicked zou wel heel gaaf zijn of in Doornroosje ofzo, maar in ieder geval een heks´.
´Ik wil een lekkere gekke rol’, vervolgt Jorgen. ‘Die van Donkey in Shrek of die van Marius in Les Misérables lijken me leuk´. `Jaaah!´, roept Eva. ´Typetjes zijn leuk om te spelen´.

Tot slot, wie van jullie collega´s uit Anastasia de musical moeten we in de gaten houden?
´Fabian Homburg is een echt talent´, zegt Eva. ´Hij heeft een ontzettend mooie stem en kan goed acteren. Daarnaast is hij iemand die er echt voor gaat, hij is erg professioneel. De combinatie van bescheidenheid en hard werken, maken dat hij de goede kant op gaat´.
´Ik ga voor een minder voor de hand liggend antwoord´, vervolgt Jorgen.´Bernice Havenaar, zij zit in het ensemble. Ze zingt fantastisch en is echt bezig het vak in te gaan. Ze zet alles op alles en werkt hard. Als ze een tip krijgt, gaat ze meteen thuis oefenen en kan ze het de week daarna´. ´We kunnen meer namen noemen hoor´, sluit Eva af. ´Anastasia de musical heeft een sterke cast´.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>