web analytics

Fabian Homburg en Niels Boszhard | Dit was een top première!

ANASTASIA

Na afloop van de première van Anastasia de musical, spreek ik slechteriken Raspoetin en Vary. Fantastisch vertolkt door respectievelijk Fabian Homburg (16) en Niels Boszhard (14). Ik stel ze dezelfde vragen als hun collega’s Eva en Jorgen.

Niels, is Anastasia de musical de eerste grote theaterproductie waar je in speelt?
‘Ja, dit is sowieso mijn eerste productie. Hoe ik aan de rol ben gekomen? Via Google. Ik heb het woord auditie ingetypt en kwam zo terecht bij Anastasia de musical. Ze zochten spelers van 13 tot en met 21 jaar. Voor de eerste ronde moest ik een nummer instuderen en zingen, voor de tweede moest ik dansen. Dat was overigens gewoon Freestyle. Op dat moment waren er nog vijftig kandidaten over van de 450 die begonnen. Met deze groep gingen we de zeven weken ‘bootcamp’ in. Ook hier vielen weer mensen af, ongeveer twintig. Uiteindelijk bleven we over met de cast die we nu hebben. Voor de rol van Vary heb ik trouwens geen aparte auditie gedaan. De leiding keek bij wie welke rol paste en verdeelde ze’.

Is dit voor jou de eerste grote theaterproductie Fabian?
‘Nee, ik speelde eerder al in De Klokkenluider en in Jungle Book. Bij De Klokkenluider zat ik in het ensemble en in Jungle Book was ik Baloe de beer. De première van Anastasia de musical was wel de fijnste première tot nu toe, echt top! Alles ging goed’.

Herkennen jullie jezelf in Vary en Raspoetin?
Niels: ‘Ja absoluut! Ik ben ook dom, druk, grappig en ´outgoing´. Nou ja, dom misschien niet’.
Fabian: ‘Nee, niet echt. Ik ben heel zacht van karakter. Ik moest voor deze rol dan ook een heel andere kant van mezelf opzoeken en dat vond ik best moeilijk. Gelukkig kreeg ik goede coaching. Waarom ik het zo moeilijk vond? Je moet een heel ander gevoel in je lichaam krijgen en andere gedachten in je hoofd. Ik moest echt een stuk boosheid in mezelf opzoeken’.

Niels, welke rol wil je dolgraag een keer spelen?
´Lumière uit de Beauty and the Beast lijkt me fantastisch om te spelen en de rol past denk ik goed bij me.

En jij, Fabian?
´Ik wil heel graag het beest uit Beauty and the Beast spelen. Ik vind het een prachtig verhaal en het beest heeft ook een mooi karakter. In het begin is hij bot en boos, maar eigenlijk is het een goede jongen. Ik denk dat mensen mij ook wel zo zien´.

Wie van je collega´s moeten we wat jullie betreft in de gaten houden?
Fabian: ´Eva (Diederix red.) heeft echt het totaalplaatje. Ze heeft een goede stem, de juiste motivatie, ziet er goed uit en is erg sympathiek´.
Niels: ´Sowieso vind ik Eva en Fabian erg goed, maar ook Jorgen (Veninga red.) en Lotte Haen. Zij speelt als zeventien jarig meisje toch maar mooi een oma. Dat is echt erg knap´.

Tot slot een vraag aan jou Niels. We zagen op de rij achter ons Carlo en Ron Boszhard zitten. Wij hadden de link nog niet gelegd, maar realiseerden ons ineens dat Ron je vader is. Heb je voor je gevoel hinder of profijt van je bekende familie?
´Geen van beide eigenlijk. Mensen weten vaak niet dat het familie van me is, ze linken me niet met hen. Bovendien moet ik het toch op eigen kracht doen, los van mijn familie mijn eigen weg vinden`.

One Response to Fabian Homburg en Niels Boszhard | Dit was een top première!

  1. joshua zegt:

    Even een opmerking.het is lotte haen en niet lotte hamer ! graag gedaan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>