web analytics

Familiegeheimen staan centraal tijdens derde M-Lab Proef

m-lab-logo

Op 21 en 22 januari 2013 vindt de derde editie plaats van de M-Lab Proef. Drie makers krijgen de kans om op twee opeenvolgende avonden hun idee, script en/of partituur in aanwezigheid van publiek te pitchen. Makers kunnen kritisch naar hun werk kijken en de reactie van het publiek ervaren. M-Lab kan op basis van het getoonde besluiten het idee samen met de makers verder te ontwikkelen. Deze manier van proeven sluit naadloos aan bij de M-Lab doelstelling van genre- en talentontwikkeling.

Voor de derde M-Lab Proef zijn de volgende drie proeven geselecteerd:

Bedankt lieve ouders
Twee zonen halen het ouderlijk huis leeg en herbeleven daarmee hun jeugd. Bedankt lieve ouders roept een sfeer op die voor sommigen onvoorstelbaar is maar voor velen meer dan herkenbaar blijkt te zijn. Intiem en uitbundig, realistisch en vervreemdend, hilarisch en pijnlijk direct. Muziektheater van Louis van Beek (tekst en spel), David Cantens (muziek), Paula Bangels (regie), Paul Hoes en Henriëtte Tol (spel)

Van Duytschen Bloet
Willem is ervan overtuigd dat hij een buitenechtelijke zoon is van Prins Bernhard. Hij heeft zich een enorme air aangemeten en grijpt elke gelegenheid aan om anderen van zijn blauwe bloed te overtuigen. Dit leidt tot lachwekkende en aandoenlijke, maar ook pijnlijke situaties. Zijn zoon dwingt hem uiteindelijk met harde bewijzen te komen en stuurt aan op een confrontatie met de prins… Een satirische muziektheatervoorstelling over vaders en zonen door Janna Pronk (script), Paul Maassen (muziek) en Ursul de Geer (regie).

The Concept
Deze moderne rockmusical gaat over de wereld van vandaag met al haar problemen: oorlog, milieurampen, religieus fanatisme en de economische crisis. The Concept is een alternatieve en rauwe vorm van muziektheater over een man die in deze wereld zijn ware identiteit tracht te vinden. Gemaakt door Thomas Jongsma (tekst en muziek) Roel Bakkum (muzikale leiding) en Renate van Dijk (dramaturgie).

Naar aanleiding van de M-Lab Proef produceerde M-Lab in maart 2012 Who’s afraid of Woody Allen? Otis staat in april 2013 op het programma.

www.m-lab.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>