web analytics

Feestelijke voorstelling door grote namen uit de theaterwereld

Logo Luxor

10 jaar nieuwe Luxor

Op maandag 9 mei a.s. viert het nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid in Rotterdam haar 10-jarig bestaan met een unieke, éénmalige jubileumvoorstelling. Tevens wordt op deze avond afscheid genomen van directeur Rob Wiegman. Hij stond 25 jaar aan het hoofd van zowel het oude als nieuwe Luxor Theater.

Het nieuwe Luxor Theater was meteen vanaf het begin een succes. Ieder jaar bezoeken ruim 300.000 bezoekers dit grootse theater in Rotterdam. Om het 10-jarig bestaan in stijl te vieren vindt er een bijzondere theateravond plaats, waar alle artiesten belangenloos aan meewerken. De artistieke coördinator is in handen van Jos Thie. Hij was ook eindverantwoordelijk voor de openingsvoorstelling in 2001:City.

Het publiek wordt vanaf 18.00 uur getrakteerd op vier verschillende theatervoorstellingen; teweten revue, musical, variété & muziektheater en cabaret. Alle artiesten leveren een speciale bijdrage voor deze voorstelling. Het belooft op voorhand een gedenkwaardige avond te worden.

De avond opent met een ode aan de revue, onder leiding van ras-Rotterdammer Gerard Cox. Samen met Joke Bruijs ontvangt hij in de Oase Bar, bekend uit de jaren ’50 en ’60 in Rotterdam, onder andere André van Duin, Tineke Schouten, Lee Towers, Corrie van Gorp en het Groot Niet Te Vermijden.

Daarna laat (musical)regisseur Paul Eenens ons genieten van het mooiste repertoire van Stephen Sondheim, waaronder het prachtige nummer ‘Send in the Clowns’. René van Kooten, Pia Douwes, Jamai Loman, Brigitte Heitzer, Dick Cohen, Maike Boerdam en Anouk van Nes hebben hun medewerking inmiddels toegezegd.

Aansluitend gaan we in hoog tempo mee in het variété en muziektheater-aanbod onder leiding van Karel de Rooij en Peter de Jong (bekend van Mini & Maxi). We krijgen acrobatiek, slapstick en vele andere opmerkelijke acts te zien van o.a. Ellen ten Damme, Hans Klok, Carel Kraayenhof, Eric Koller, Percossa, De Wereldband, de helft van de Ashton Brothers en natuurlijk Karel en Peter zelf.

De avond eindigt met een cabaretesk meezingspektakel onder leiding van Brigitte Kaandorp. Vele grote namen uit de cabaretwereld zijn aanwezig, waaronder een zeer verrassend duo!

Kaarten à € 25 zijn via speciale publicaties en aankondigingen verkrijgbaar bij diverse Rotterdamse media, zoals o.a. Radio Rijnmond, De Havenloods, De Echo en de website van het Luxor Theater (www.luxortheater.nl). Geen reguliere verkoop aan de kassa.

Programma onder voorbehoud

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>