web analytics

Wicked | Ferry Doedens en Celine Purcell in Wicked

Ferry Fiyero

Ferry Doedens, bij het grote publiek vooral bekend als ‘’Lucas Sanders’’ neemt als alternate zo nu en dan de rol van Jim Bakkum in Wicked waar. Ferry speelt de rol van Fiyero het eerste gezicht is Fiyero een simpele verwende jongen. Hij krijgt een relatie met Glinda en het sprookje lijkt klaar te zijn. Dan leert hij anders naar de dingen te kijken en wordt hij verliefd op Elphaba. Samen met haar strijdt hij voor het goede in de wereld.

Ferry weet de simpele en verwende jongen goed neer te zetten. Even komt de angst naar boven dat je de hele voorstelling naar Lucas Sanders moet gaan kijken. Als zijn personage Fiyero echter diepgang krijgt is daar niks meer van terug te zien. Ferry voert de choreografie soepel uit, is een jongen vol charisma en flair en weet vanaf het begin je hart te veroveren. Zangtechnisch komt hij soms nog wat te kort, met name als hij gelijktijdig moet bewegen en zingen. Het valt dan op dat hij dan geregeld buiten adem is.
Zijn samenspel met zowel Willemijn Verkaik als Celine Purcell ( Elphaba en Glinda) is geloofwaardig. Zijn liefde voor Elphaba lijkt gemeend.

We troffen vanavond ook direct Celine Purcell als Glinda. Celine is een arrogante Glinda, dit past goed bij haar rol. Glinda lijkt alles te hebben wat haar hartje begeert, maar wil nog meer. Zeker dat wat ze niet kan krijgen. In feite is het een heel onzeker personage.
Celine kan het vocaal heel goed aan. In de tweede akte krijgt ze de ruimte om te laten horen wat zij in huis heeft. In haar duetten met Willemijn Verkaik weet zij Willemijn goed partij te bieden. Haar rol zet ze goed neer. Jammer is dat ze de rol niet dagelijks kan spelen en daardoor niet al te los is in haar rol. De grapjes komen er zo nu en dan gemaakt uit in plaats van spontaan.

Met deze twee alternates beleef je zeer zeker een goede Wicked avond. Beiden zijn goed in wat ze doen. Weten waar ze mee bezig zijn en werken vol overtuiging. Ze passen goed binnen de cast die elke avond op de planken staat en vooral Celine is vocaal een hoogstandje.
Show gezien op vrijdag 11 mei in het Afas Circustheater in Scheveningen
Voor tickets www.seetickets.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>