web analytics

Flashdance | Anouk Maas maakt hoofdrol waar!

Flashdance-31

De musical Flashdance is afgelopen zondag in première gegaan in de Tilburgse Schouwburg. De musical, die gebaseerd is op de gelijknamige film, gaat over het naleven van dromen.

Anouk Maas speelt in Flashdance haar eerste eigen hoofdrol. In de rol van Alex jaagt zij haar droom na om een opleiding te volgen op de Shipley Academy. Om deze droom te verwezenlijken moet zij belangrijke beslissingen nemen. Daarnaast speelt ook de liefde voor haar baas Nick, gespeeld door Jim Bakkum, een rol. Anouk laat zowel in zang, acteren en dans zien dat zij de hoofdrol kan dragen. Nadat Alex haar dans voor de auditie voor Shipley heeft volbracht laat ook het publiek duidelijk horen dat het trots is op Anouk.

Ook voor Jim zijn er veel credits. De rol van baas Nick gaat hem goed af en de scènes en duetten met Anouk zijn erg mooi. Alex heeft zijn eigen droom in het bedrijf van zijn grootouders. Carry Tefsen speelt de rol van Hannah, de vriendin van Alex. Als blijk van waardering krijgt zij bij haar eerste opkomst een daverend applaus van het publiek.

In Harry’s bar komen de bijrollen tot leven. Bij de swingende hits, zoals ‘I love rock & roll’ en ‘She is a manic’ laten Marjolein Teepen, Jantien Euwe en Rubiën Florens Vyent hun talenten zien en horen. Zij spelen de vriendinnen en mededansers van Alex met elk hun eigen verhaal en dromen. Ook zien wij Joey Schalker als mislukte cabaretier terug in deze bar.

Naast de bekende nummers, die geweldig zijn om naar te luisteren, wordt het publiek ook vermaakt met spetterende dansscènes. De choreografieën, afkomstig van Ray Julen, worden door de dansers prachtig uitgevoerd.
Kortom, Flashdance is een swingende musical, die alle kanten van musical in zich heeft: zang, dans en spel. Maar het meest swingende is Anouk in de hoofdrol!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>