web analytics

Freek Bartels

freek_cast_next_to_normal_groot

Opleiding
Freek begon zijn opleiding bij de MusicAllFactory. Hierna ronde hij de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium Cum Laude af. Zijn zangdocent is Edward Hoepelman. Hij kreeg acteerlessen van Marc Krone, Julia Bless. Hij nam deel aan verschillende workshops van o.a. Paul Eenens.

Theater
Vanaf april 2008 speelde Freek de rol van Enjolras in de musical Les Misérables. Bij Stichting Theaterplan te Eindhoven speelde hij Nick Piazza in Fame De Musical en Koning Arthur in Pendragon. Freek was te zien bij M-lab en speelde de rol van Roger Davis in de musical Rent en was te zien als Sjaak in de Sondheim-musical Into The Woods, beiden in de regie van Koen van Dijk. Speelde de rol van Jozef in JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In mei was hij te zien in Sondheim in Songs.

Toneel
Tijdens zijn opleiding speelde Freek de rol van Tito in het toneelstuk De Heilige Antonio van Arnon Grunberg.

Televisie
Freek won het tv-programma Op zoek naar JOSEPH waarin 11 jongens de strijd aangingen om de hoofdrol in de musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat van Joop van den Ende Theaterproducties.

Prijzen
Freek won de John Kraaijkamp Musical Award 2008 voor Aanstormend Talent voor zijn rol als Enjolras in Les Misérables. Werd genomineerd voor Beste Mannelijke Hoofdrol voor zijn rol in JOSEPH.

Foto Roy Beusker

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>