web analytics

Freek Heuvelmans | De musicals zijn allemaal leuke uitstapjes

Freek Heuvelmans

Freek Heuvelmans zal in de musical Shrek twee rollen op zich nemen: Papa Beer en Thelonious. Tijdens de perspresentatie vertelt Freek ons meer over deze rollen en zijn ervaringen.

Thelonious is de vaste knecht, butler, rechterhand van Farquaad. “Thelonious gaan ze iets anders maken dan dat je gewend bent vanuit Londen en New York. We zijn nog heel erg aan het creëren wat het precies wordt. Hij komt in iets meer scenes terug.” De rol van Papa Beer is een ensemblerol met veel kleine dingetjes. “Papa Beer is de grote gezellig beer, iedereen zegt ook, zo zie jij er uit.”

Voor Freek is Shrek na zijn afstuderen, afgelopen zomer, de eerste grote productie waar hij in staat. Voorheen heeft hij meegewerkt aan Grand Hotel van Theater M-Lab en voor zijn afstuderen stond hij met The Jukebox Boys op de planken. Onlangs heeft Freek nog meegewerkt aan het benefietconcert Shakespeare in Concert in het Theater M-Lab.

Een grote productie is volgens Freek een verademing. “Het is gewoon lekker professioneel. Iedereen werkt hard.” Freek vertelt dat dit een verademing is na zijn rustige vakantie. “Ik ben weer helemaal in mijn element.” Ook de sfeer in de groep is volgens Freek erg gemoedelijk. “Wat ik hoorde op school over ellebogenwerk: totaal niets. Het is fijn en het is leuk.”

In de musical Shrek mag Freek weer werken met de grote namen uit het vak. “Je kijkt ernaar en je leert ervan. We repeteren met het ensemble vaak apart.” Freek vindt het verschil met school erg groot. “Als je op school in zo’n setting staat merk je dat het onzeker is. Hier doe je het gewoon. Hier ontpop je en hier bloei je op. Dat komt gewoon omdat je met die andere mensen werkt.”

In de musical Shrek wordt veel gedanst, waardoor er veel artiesten van de dansacademie in de show zitten. “Ik ben natuurlijk een iets mindere danser, maar ik kom goed mee. Ik kan mij daar wel aan optrekken.”

Naast de musical Shrek is Freek nog steeds druk bezig met The Jukebox Boys. “We hebben net audities gehouden voor een understudy voor mij zolang ik hier ben. Ook treden we nog veel op. Het liefst willen we een theatervoorstelling maken met z’n vieren.” The Jukebox Boys laten zich nog steeds inspireren door The Jersey Boys (waar hun afstudeerproject op gebaseerd was). Afgelopen zaterdag waren The Jukebox Boys zelfs te zien bij Beat the Best (kijk hier terug).

Omdat zowel Shrek als The Jukebox Boys beide lopen heeft Freek het wel druk. “Maar het is beter te combineren dan je zou denken. We hebben voor iedereen vervangers. We zorgen dat we wel met minimaal twee, maar het liefst drie, van onszelf erbij zijn.” Freek is erg blij dat The Jukebox Boys doorloopt. “Dat is eigenlijk wat ik het liefst doe. Dat is ons eigen product met z’n vieren. De musicals zijn allemaal leuke uitstapjes.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>