web analytics

Grand Hotel

grannd hotel

Op een prachtige bijzondere locatie, die ook zijn naam verleent aan deze voorstelling, speelt Grand Hotel zich af. Grand Hotel gaat terug naar de glorie jarem van Berlijn voordat de crisis en oorlog uitbrak.

In het hotel is het een komen en gaan van verschillende gasten. Baron Felix von Gaigern gespeeld door Jamai Loman woont in het hotel. Hij moet nog steeds de rekening betalen, omdat hij geen financiele middelen meer heeft, doet hij alles om aan geld te komen. Jamai is zoals altijd fenomenaal. Deze man kan alles ogenschijnlijk makkelijk zingen, acteert met zoveel overtuiging dat je niet door hebt dat hij sat speelt en weet met elke tegenspeler een klik te creeeren.

Tony Neef is weinig op toneel. Zijn rol is erg klein, een typische zakenman die zoals velen vreemdgaat. Als dat dreigt uit te komen moet hij maatregelen treffen die uiteindelijk voor nog meer problemen zorgen. Boy Ooteman praat en zingt de voorstelling aan een, hij weet dit op een natuurlijke en passende wijze in het stuk te verwerken.

Jeske van de Staak zet de rol van Flaemmchen weg. Een jong meisje dat er alles voor over heeft om beroemd te worden en te mogen spelen in een echte film. Jeske is een frisse vrolijke verschijning. De rol die zij speelt heeft een komische kant die zij goed weet uit te dragen. Daarnaast beschikt ze over flair en durf.

Het ensemble, met onder andere Jasper van Dijk, Pien van Gerven, Celinde Schoenmaker en vele andere levert een topprestatie af. Zij staan bijna onafgebroken twee uur lang op het toneel en weten keer op keer, stuk voor stuk te overtuigen waarin Jasper van Dijk op positieve wijze telkens de aandacht naar zich toe te trekken.

Het decor is voornamelijk het hotel, enkele attribute en een verhoogd podium. Dit is prachtig, maar tegelijkertijd ook een valkuil. De voorstelling is hierdoor niet altijd even goed te zien, waardoor je soms het zicht mist en puur moet afgaan op het hoorspel. Gelukkig beschikt Grand Hotel over acteurs van formaat die ook zonder gezien te worden, overtuigend overkomen. Twee uur zonder pauze is aan de lange kant, zeker omdat er zo nu en dan wat vaart ontbreekt in de show. Een pauze inbrengen is echter geen doen. Voor een M-lab productie is dit ook niet heel storend, de voorstelling krijgt de kans om gespeeld en geschaaft te worden en zal mede daardoor als grote productie zeker kunnen slagen. Grand hotel is nog te zien tot en met zaterdag.

Voor tickets www.mlab.nl
Fotografie: Margot de Heide

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>