web analytics

Het Fakkeltheater presenteert seizoen 2012-2013

PuurTheater

Als je van theater houdt zit je in Antwerpen goed, het Fakkeltheater biedt ook voor dit seizoen weer een geweldig programma. Vandaag presenteerde Sam Verhoeven, in het Hilton hotel, ons het programma voor 2012-2013. In aanwezigheid van een groot aantal acteurs van diverse producties werden we in vogelvlucht meegenomen door de komende voorstellingen.

Het 57e seizoen, gaat zich afspelen in de Rode Zaal, de Zwarte Zaal en dit jaar doet ook ‘ De Kleine Fakkel’ mee. Het keldertheater wordt in de zomermaanden verbouwd en gaat plaats bieden aan kleine voorstellingen.

Het Fakkeltheater brengt dit seizoen drie televisie komedies op de planken. Allo Allo, Schone Schijn en Fawlty Towers, zullen de lachspieren goed laten werken. In Allo Allo is een speciale gastrol weggelegd voor Koen Krucke, welke de rol van Monsieur Leclerc gaat vervullen.

Loge Tien brengt Hamlet weer terug en gaat ons verrassen met Amadeus en Sherlock Holms.
Paljas Produkties komt met Shirley Valentine met Myriam Bronzwaar in de hoofdrol. Deze dame zal het gehele seizoen genoeg te zien zijn, want volgens Sam Verhoeven, zou een award voor de meeste verschijningen in het Fakkel, haar niet misstaan. Ze verschijnt in nog 3 andere producties.

Op het gebied van musical is er onder andere Muerto, een verhaal over kindsoldaten in de jungle van Colombia. Met in de hoofdrollen Anne Mie Gils en Timo Deschamps.
Hotel Vocal gaat het 8e seizoen in met onder andere Ann van den Broeck, Anne Mie van Gils, Liv van Aelst en Laurenz Hoorelbeke. Ook zal er een winter special zijn van Hotel Vocal met onder andere Daisy Thys, het koor Amici en een mystery guest.
Judas Producties verraste vorig seizoen met de musical Lelies, op 17 februari gaat de gloednieuwe musicalcreatie Josephine B in première . Het verhaal van Josephine Baker.
Ook aan de kinderen is dit jaar weer gedacht. Ze kunnen genieten bij de voorstellingen De nieuwe kleren van de Sint, Lotje, Jungleboek en Raad eens hoeveel ik van je hou.

Het Fakkeltheater zal ook weer plaats bieden aan een aantal amateurproducties, waaronder Bad Girls de musical, Spring Awakening en Straight Undercover.

Sam Verhoeven liet ons weten dat er helaas een productie is uitgevallen, producent 3 and a crowd liet weten hun theateractiviteiten niet voort te kunnen zetten en is gestopt. Wel werd er officieel gemeld dat de plek hoogstwaarschijnlijk opgevuld gaat worden door Marguerite S, de eerste eigen creatie van Musical van Vlaanderen.

Het volledige programma en tickets is te vinden op www.fakkeltheater.be
Onze recensie van Marguerite S vind je hier

Door Wendy Kreijveldt

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>