web analytics

Het ijskristal van Snowakije: een fantastische reis.

Ijskristal

Fantasie wordt werkelijkheid in de nieuwe kerstvoorstelling van Uitgezonderd Theater. Het ijskristal van Snowakije belooft een familievoorstelling te zijn voor kinderen vanaf 5 jaar, waarin alle winterhelden tot leven komen! Een belofte die de makers dan ook zeer serieus nemen. Het ijskristal van Snowakije neemt je mee langs een aantal bekende sprookjes en passeert zelfs langs het bijbelse kerstverhaal zonder daarmee aan enthousiasme en originaliteit in te boeten. De voorstelling speelt nog maar enkele dagen, dus wie met zijn kinderen nog een culturele uitstap wil doen deze kerstvakantie moet snel zijn!

Liesje, ook wel de uitvervrozene van de sneeuwelfjes van Snowakije, ziet haar kerst helemaal in het water vallen wanneer het maar warm blijft en ze beseft dat sneeuw niet voor deze kerst zal zijn. Dan belandt de sneeuwelf Korreltje plots in haar slaapkamer met de boodschap dat zij de uitvervrozene is en de enige die het volk van Snowakije kan redden! Daarvoor moet ze wel helemaal alleen door Sprookjesstad, naar de Schapenweide en over de Reuzenbergen! (Dora the explorer is nooit ver weg bij kindervoorstellingen.)

Ik had mezelf niet voorzien van de benodigde bengels voor deze voorstelling, maar gelukkig was de zaal goed gevuld met het kleine-mensenvolkje waardoor ik nu in alle eerlijkheid kan zeggen dat de kinderen ervan genoten hebben. Deze voorstelling heeft alles wat een goede kindermusical nodig heeft, herkenbare en vertederende personages (met Korreltje op kop, prachtig vertolkt door Sven Tummeleer) en ze laat net genoeg interactie toe met de kleintjes, zonder daarbij de controle over de voorstelling kwijt te raken. Een heel goed alternatief voor een namiddagje Disneyfilms als je het mij vraagt!

 

foto bron: www.hetijskristal.be

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>