web analytics

Theun Plantinga | Hierin moet ik spelen, hoor ik thuis…

Theun Plantinga

Friesland is zijn thuis, op nog geen 10 minuten van de Kappel waar Bonifatius de musical te zien zal zijn staat zijn ouderlijk huis. Toen hij hoorde dat Bonifatius op deze plaats zou gaan spelen wist hij één ding zeker, hierin moet ik spelen. Hierin hoor ik thuis. Bij de audities heb ik dat ook gezegd. Ik ben een echte Fries, kan acteren en zingen, het is mijn werk en mijn passie om op het toneel te staan. Theun Plantinga is de afgelopen tijd te zien geweest in kindervoorstellingen als Jip en Janneke de musical en Achtste groepers huilen niet.

Theun vertelde dat hij voor deze rol wel moest bijscholen. Naja bijscholen, het zit wel op mijn stem, maar omdat ik er zo lang niets mee heb gedaan ben ik voor extra technische ondersteuning naar Nijmegen afgereisd. Het moet je gewoon als een jas zitten wil je dit goed kunnen doen en dat zit het nu.
In de musical speel ik de bad guy. Ik ben een bisschop uit Keulen. Als bisschop heb je bepaalde taken, er bijvoorbeeld voor zorgen dat iedereen in jouw regio het geloof aanhangt e.d. Deze bisschop voert zijn taken helemaal niet goed uit. Hij is bisschop zodat hij dan dicht bij de nonnen is, die hij al seksslavinnen kan gebruiken. Daarnaast eist hij het vee van de bewoners op. Het gaat hem vooral om het vreten, zuipen en de geilheid. En uiteindelijk is hij degene die ervoor zorg draagt dat Bonifatius om komt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>