web analytics

Holadijee, Holadijoo….Kruimeltje komt naar je toe

Kruimeltje de musical

In het Parktheater in Eindhoven waren we aanwezig bij de feestelijke première van de tournee van de musical Kruimeltje. Tegelijkertijd werd er ook een opname gemaakt voor de DVD die later dit jaar zal verschijnen.

Na de zoektocht “ Wie wordt Kruimeltje?”, de TV-serie en de lange reeks voorstellingen in het Eftelingtheater is nu de tijd gekomen dat Kruimeltje de rest van Nederland gaat veroveren.

Het verhaal van Kruimeltje is inmiddels algemeen bekend. Kruimeltje wordt afgestaan door zijn moeder aan Vrouw Koster, waar hij niet veel liefde krijgt en vooral op straat leeft. Hier beleeft hij van alles waarbij de centrale vraag is of hij ooit zijn vader en moeder zal vinden.

Marleen van der Loo zet een Vrouw Koster neer die je niet aardig vindt om vervolgens in haar afscheidsnummer van Kruimeltje toch een gevoelige snaar bij het publiek te kunnen raken.

Wilkes, de man die Kruimeltje opvangt en zijn vader gaat zoeken, wordt gespeeld door Roel Vankerckhoven, die een mooie rol neer zet. Hij laat zijn twijfels zien of hij dit jochie wel op kan vangen ondanks zijn eigen armoe. Het samenspel tussen Roel en Joes is zeer goed, wat zeker te zien is bij de afscheidsscène naar Amerika, waar hij Kruimeltje een stoere mannenhand wilt geven en dit toch uitmondt in een dikke knuffel.

Carmen Danen schittert met name tegen het einde van de voorstelling met een prachtig solo nummer en Hein Gerrits als de Vader van Kruimeltje doet veelvuldig heel goed zijn dromen uitbeelden.

De echte ster van de show is toch wel Joes Brauers als Kruimeltje. Bij elkaar is hij misschien 5 minuten niet op het toneel te zien en zingt menig lied, waarbij een paar zeer mooie nummers zitten zoals “ Als de nacht valt in de stad” en samen met zijn vriend Spijker “ O, maan” . Hij lijkt alles met het grootste gemak te doen en zet dan ook een zeer overtuigende Kruimeltje neer. Tijdens de technische onderbreking die er vandaag was leren we nog een aantal dingen over Joes in het geïmproviseerde “ de ins en outs van Joes” om de tijd op te vullen. Joes is dus inmiddels twaalf jaar en woont in het zuiden van het land en kan zeer goed met een zachte “G” praten. Hij vindt het nog steeds zeer spannend voordat hij moet optreden, maar op het toneel is alle spanning over. Hij deelt de rol met meerdere Kruimeltjes.

Het podium bestaat uit een aantal decorstukken die de verschillende locaties bevatten en afwisselend naar voren schuiven.

Kruimeltje is een zeer geslaagde familievoorstelling met vrolijke meeklapnummers maar ook een aantal nummers die je zeker weten te raken. Na afloop klinkt het holadijee, holadijaa nog lang na in je hoofd en zal er zeker nog even in blijven zitten.

Kruimeltje gaat t/m Maart 2012 het hele land door en is zeker de moeite waard om te gaan zien.

Door:Martien Smidt

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>