web analytics

Hugo Haenen

Hugo_Haenen_klein

Opleiding
Hugo Haenen voltooide de Toneelacademie in Maastricht en kreeg zanglessen van Jimmy Hutchinson.

Theater
Momenteel is Hugo te zien in de succesvolle productie Mary Poppins. Daarvoor speelde hij in Ciske de Rat-de Musical en onder andere in My Fair Lady, The Sound of Music, Titanic – de Musical en 42nd Street. Hij speelde in diverse toneelproducties waaronder De Barones, Art, Purper Six Pack, Torch Song Trilogy, Goed Fout en Richard De Tweede. Hugo vervulde een rol in diverse producties van Toneelgroep Amsterdam waaronder Titus, Badeloch en Ismene – of het Geblindeerde Tuimelraam. Bij Toneelgroep Centrum speelde hij in de producties Paniek, Brisant, Mevrouw Gauguin en De Wisselwoning. Ook werkte hij mee aan En Toen Waren Er Nog Maar….. (Tien Kleine Negertjes) van Lex Passchier Producties.

Televisie
Hugo speelde mee in diverse televisieseries, waaronder Wij Alexander, Bernhard – Schavuit van Oranje, Rozengeur & Wodka Lime, Unit 13, Twaalf Steden Dertien Ongelukken en Raveleijn. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer Gooische Vrouwen, Keijzer en De Boer Advocaten, Baantjer en Verborgen Gebreken.

Film
Hugo speelde in de films Het Woeden der Gehele Wereld, Kruimeltje, Leedvermaak, Qui Vive, Happy End, Papa’s Kleine Meid en Erik, of ’t Klein Insectenboek.

Prijzen
In 2001 werd Hugo genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Bijrol in de musical 42nd Street. In 2003 ontving Hugo Haenen de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol, voor de rol van Kapitein Von Trapp in The Sound Of Music en in 2010 kreeg hij een nominatie in de categorie Beste Mannelijke Bijrol in een grote musical voor zijn rol in Mary Poppins.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>