web analytics

Jeans Dynamite | Stralende sterren in wording

jeans 22

Jeans is al 22 jaar een begrip in de Nederlandse theaterwereld. Sterren als Tony Neef, Brigitte Nijman, Marleen van der Loo, John Vooijs en vele anderen zijn hun carriere begonnen bij Jeans. Jeans is niet zomaar iets, het is geen musical of theater het is een spectaculaire zang en dans show waarbij de songs vaak in een nieuw jasje zijn gehesen. Om tot de cast van Jeans te behoren, moet je niet alleen bezitten over een geweldige stem, ook het bezitten van persoonlijkheid en het kunnen overbrengen van enthousiasme richting het publiek zijn belangrijke eigenschappen.

In de kerk, in de kerk, zei de dominee
Jeans 22 begint in Capelle aan den IJssel met een vrolijk nummer, de sfeer zit er direct in. Zoals gewend van Jeans, zit ook deze avond vol duetten, solo’s en groepsnummers. Bennie Holzken en Diederick Ensink vallen bij de mannen tijdens de solo nummers op. Bennie zingt met veel emotie, heeft een warme fijne stem en weet wat hij overdraagt naar het publiek. Diedericks muzikaliteit valt op. Zo speelt hij viool, mondharmonica en piano. Met vooral die laatste twee valt hij op tijdens het nummer ”Piano man” De zaal is stil enkel gevuld met zijn muziek en stem. Tjindjara Metschendorp bezit over het totaalpakketje. Ze kan dansen, heeft een vrolijke uitstraling en zingt ook nog eens de sterren van de hemel. Het zal niet verbazen als zij straks in het rijtje sterren staat die zijn of haar carriere zijn begonnen bij Jeans.
Dat de acteurs niet alleen serieuze en swingende nummers kunnen brengen blijkt uit ” Catootje” van Wim Sonneveld. Alle acteurs staan verkleed op het podium, brengen met enorm veel humor hun eigen stukje. Dat het nummer lang duurt is totaal niet erg. Het is vrolijk, goed getimed en zorgt aan het einde van de eerste akte voor een grote lach op ieders gezicht.

Jeans een vrolijke goede show
Jeans 22 is een vrolijke show. Het thema. dit keer rood,komt duidelijk naar voren. Veelal in de kleding, het rode wordt veel gecombineerd met zwart. Hierdoor valt het rood nog meer op. Opvallend zijn ook de vele snelle kledingwissels. Iedere wissel ziet er weer prachtig uit. Hilarisch is het als ze ten tonele verschijnen als bloem, dikke vrouw en swingende bandleden. Daphne Schilder verdient een dik compliment voor haar kostuums. Ook de choreografie, onder leiding van Perry Dosset is prachtig. Niks leidt af. Degene die kunnen dansen, kunnen stralen in de choreografieen en degene die niet echt danser van origine zijn, hebben het ook zeker niet te moeilijk. De choreografie past goed bij de show, leidt niet af en tilt het geheel naar een nog vrolijker niveau.

Jeans 22 een eigen single
Jeans 22 zit vol verrassingen, niet enkel de geijkte nummers komen voorbij. Hier alles opnoemen zou zonde zijn, daarmee verraad je de humor in de show. Wel kan er al gezegd worden dat Jeans 22 een show vol muzikaliteit is. Mooie settings kent, over een goede choreografie bezit en enkele sterren in wording in de cast heeft. Als je al eerdere voorstellingen van Jeans gezien hebt, weet je dat je ook deze show moet gaan zien. Ben je nog niet eerder naar Jeans in het theater geweest? Boek dan snel je tickets. Twijfel je nog? Op I-tunes kan je het nummer ‘Kleuren’ van Jeans downloaden. De twijfel zal daarna zeker weg zijn.

Voor meer informatie en of tickets klik hier
Voor onze fotoreportage klik hier

Volg ons ook op twitter en facebook

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>