web analytics

Jeans Wings of Dreams | Jeans geeft je vleugels!

jeans nieuw

De naam van de show is afgeleid van de dromen van jonge spelers die verwezenlijkt worden, ze nemen het publiek mee onder hun vleugels. Zo nu en dan komt dit thema terug. Een kleine verwijzing naar vleugels en dromen, bijvoorbeeld in het prachtige nummer ”Angels” orgineel van Robbie Williams

Jeans is een platform voor jonge talenten om de wereld te laten zien wat ze in hun mars hebben. Door Jeans zijn onder andere Bastiaan Ragas en Tony Neef door gebroken. Wat dan weer jammer is, is dat spelers meerdere edities mee doen ,dit neemt de kracht van het platform iets af. Jeans werkt met onbekende namen in tegenstelling tot veel andere producties, en het werkt! Het is niet voor niets inmiddels al de 23e editie.

Voor de pauze worden er veel mooie en herkenbare liedjes gezongen. Het was dan ook verassend dat ‘de balletjes van de koningin’ van André van Duin langs kwam. Dit paste totaal niet in het plaatje en voegt weinig toe aan de show. Dit is jammer want bijvoorbeeld het liedje ‘mans world’ werd door Tibisay Marcera prachtig gezongen. Het geen helaas minder goed bleef hangen als het opvallende lied van André van Duin.

Zang technisch zijn vooral de dames sterk, Tjindjara Metcherdorp steekt hier nog eens bovenuit. Doordat het geluid van de band erg hard stond waren solisten af en toe moeilijk te verstaan. Het is jammer dat Tjindjara niet meer solo stukken toebedeeld heeft gekregen. Ze stak er niet alleen in zang bovenuit maar ook in dans. In de duo dans met Charro-Nathan Tanamal kwam dat helaas niet tot zijn recht, het oogde zelfs ongemakkelijk.

Na de pauze is het programma heel uiteenlopend. Ze beginnen met een aantal liedjes van Robbie Williams. ‘Let me entertain you’ is het eerste nummer dat met alle vier de mannen erg mooi klinkt. Na Robbie Williams is Doe Maar aan de beurt. Dit hebben ze op een geheel eigen manier geïnterpreteerd namelijk op een manier die naar R&B neigt. Het was erg interessant en het zorgde in elk geval wel voor een eigen touch aan de nummers. Vervolgens komen ze met zijn allen verkleed op het podium. De reden hiervan is me onduidelijk, het leek meer op een ‘proud to be fout feestje’ dan op een optreden. Het neemt niet weg dat de nummers goed gezongen zijn. Van verkleed en uitbundig gaan ze over naar een hele intieme sfeer.

De band komt naar voor en het oogt als een jamsessie dat prachtig klinkt. ‘Girl on fire’ gezongen door Tjindjara is het hoogtepunt van de avond. Na deze prachtige setting komen er helaas nog een aantal mindere stukken. De spelers zijn van alle markten thuis en in het bijzonder mag Diederick Ensink hier genoemd worden. Naast zang liet hij ook prachtig viool spel en schuiftrompet horen. Jeans speelt van eind september tot en met eind januari 2014 maar liefst 90 voorstellingen met gemiddeld 12 verkledingen per show, wat het voor de spelers topsport maakt. Al met al heeft het publiek een mooie avond gehad, wat zich onder andere uitte in het applaus na het liedje Gangnam Style.

Benieuwd naar de voorstelling? Ga voor de speeldata naar www.jeanstheatershows.nl

 

 

Wij zagen de voorstelling twee dagen voor de première in Papendrecht

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>