web analytics

Jennifer Ewbank | Een Twinkerbel

Jennifer Ewbank

Gisteren, toen de eerste voorstelling van PeterPan aan het publiek werd getoond werd bekend gemaakt dat Jennifer Ewbank in Nederland de rol van Tinkerbel zal gaan spelen. Ook vanavond bij de tweede voorstelling, gespeeld voor publiek was Jennifer aanwezig. Na afloop van de voorstelling sprak ik met haar.

Jennifer, kun je vertellen hoe je aan de rol van Tinkerbel gekomen bent?
Ik ben een tijdje terug gevraagd of ik het leuk zou vinden om deze rol te gaan spelen. Ik dacht dat het om een musical ging en vond dat echt heel erg leuk. Als kind zijnde keek ik altijd naar ‘De Kleine Zeemeermin’’, ‘’Assepoester’’ en ‘’Peter Pan’’. Met mijn gezicht dicht tegen het scherm aan, omdat we toen nog niet wisten dat ik een brilletje nodig had. Nu Tinkerbel te mogen spelen is als een droom die uit komt. Ik had het niet meer verwacht, want ik had niks meer gehoord, tot vier dagen geleden. Ik werd gebeld dat ik de rol in Nederland mocht gaan spelen. Het vliegen lijkt mij zo ontzettend gaaf. Dankzij Ford Boyard (tv-programma AVRO red.) heb ik al aan hoogte kunnen wennen, omdat daarin veel hoogte elementen voorkwamen. Een goede oefening dus.

Je zegt dat je dacht dat het een musical zou zijn, is het een tegenvaller dat dit geen musical is?
Dat is helemaal geen tegenvaller. Ik wist niet van het bestaan af. Nu ik het gezien heb, kan ik niet anders zeggen dan dat het geweldig is. Het is een combinatie tussen circus en musical. Dat loopt een beetje door elkaar heen. Ik heb het nu 2 keer gezien en zag vandaag weer andere dingen. Deze show kun je met gemak 5 keer zien, je ziet telkens weer andere dingen.

Wanneer beginnen voor jou de repetities?
In december ga ik beginnen met de vliegrepetities. Begin februari zal ik met de echte repetities starten. Dan voeg ik mij bij de groep. Half februari zijn de eerste shows in Nederland. Daarnaast is het mogen samenwerken met Matt Dunkley echt ontzettend gaaf. Ik ben daar zo ontzettend blij mee!

Je valt midden in het seizoen in, in een cast die elkaar al kent, ben je bang dat je een buitenbeentje zal zijn?
Ik heb een deel van de cast al ontmoet. Het is een internationale cast, dat maakt het leuk. Ik ben dan ook niet bang dat ik een buitenbeentje zal gaan zijn. Ik ben niet verlegen, praat graag en makkelijk. Ook ben ik nog eens voor de helft Engelstalig sprekend, waardoor het spreken echt wel goed komt. De Vlaamse Tinkerbel heb ik al gesproken. Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe het is om te vliegen en te mogen zingen op het zelfde moment. Dat moetecht een vrij gevoel zijn.

Wat is voor jou het hoogtepunt in deze voorstelling?
Ik ben natuurlijk heel erg gefocust op wat Tinkerbel doet. Het eind van de eerste akte, het nummer van Robbie Williams ‘Angels’, wat PeterPan en Wendy samen zingen vind ik heel erg mooi. Ook het vliegen van PeterPan in de luchtbubbel is fantastisch en de zeemeerminnen vond ik ook wel een magisch momentje.

Wat maakt PeterPan zo bijzonder, waarom moeten mensen dit gaan zien?
Het is totaal iets anders, iets wat je nog nooit hebt gezien. Niet alleen musical. Er gebeuren zoveel onverwachte dingen. Het stijgt echt boven alle verwachtingen uit!

En na PeterPan, wil je dan in de theaterwereld blijven?
In de eerste plaats blijf ik Singer Songwriter. Ik had nooit gedacht dat ik in het theater zou gaan spelen. Acteerlessen heb ik niet gehad. Dat het nu op mijn pad is gekomen is gigantisch leuk. Wat daar verder van komt zie ik wel.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>