web analytics

Jim Bakkum

Chantal Janzen

Opleiding
Jim zingt al vanaf jonge leeftijd in bandjes en musicals. Op vijftienjarige leeftijd verandert zijn leven echter totaal: Jim doet in 2003 mee aan de allereerste Nederlandse editie van de tv-talentenjacht Idols.

Muziek
Jim mag zich de eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40 noemen die met zijn eerste twee singles direct in de top 5 binnen weet te komen. Zijn debuutsingle Tell Her behaalt de platina status en zijn debuutalbum Impressed behaalt de gouden status. Ook Jims tweede album Ready wordt enorm goed ontvangen en behaalt een top-10-positie. Jim treedt maar liefst 15 keer op in een bomvol Ahoy. In samenwerking met zijn sponsor MARS® geeft hij een eigen concert voor een uitzinnige menigte in de Heineken Music Hall. Daarna volgde Dance With Me en maakt hij zijn eerste Nederlandstalige album, onder de titel Vrij, met de top-5-hit Doe Dit Doe Dat. Zijn album Nu, wederom Nederlandstalig, bewijst Jim een constante factor in de Nederlandse entertainmentindustrie te zijn. Eind maart bracht Jim zijn nieuwe single Feel Your Love uit.

Televisie / Film
Jim acteert in twee politieseries, met een gastrol in Baantjer en een vaste rol in Boks. Ook is hij betrokken bij een drietal bioscoopfilms: in Snowfever speelt hij een bijrol en verzorgt de titelsong, in Afblijven speelt hij een van de hoofdrollen, en voor Asterix en de Vikingen spreekt hij de hoofdrol in en verzorgt ook de titelsong: de top-10-hit Dapper En Sterk. Daarnaast doet Jim in 2005 mee aan het succesvolle tv-programma Dancing With The Stars.
Theater
Speelde de mannelijke hoofdrol in Grease. In het najaar van 2007 staat Jim opnieuw in de theaters, maar dan met zijn eigen theatertour, waarin hij met een 6-koppige live-band zich van zijn beste muzikale kant laat zien. Na Grease volgen de musicals Fame en Hairspray. In de aanloop naar Grease presenteert hij bij RTL4 het programma De weg naar Fame.

Overig
Jim heeft een wassen evenbeeld staan in Madame Tussauds Amsterdam en stond onlangs in de L’HOMO met een uitgebreide fotoreportage.

Prijzen
Jim ontvangt een Mega Top 50 Award voor Populairste artiest van 2003. Hij wint een TMF Award voor Beste Nieuwkomer. Ontvangt voor zijn album Dance With Me een gouden plaat en wint het RTL4 programma Dancing With The Stars.

Foto: Roy Beusker

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>