web analytics

Joes Brauers | Het is een bijzonder kind, en dat is-ie

Joes Brauers dikmaakpak Dik Trom

Joes Brauers is een heerlijk ondeugend jongetje. Hij was nog maar tien jaar oud toen hij Kruimeltje mocht spelen in de gelijknamige musical. Inmiddels zijn we ruim 2,5 jaar verder. Joes is niet alleen in de lengte gegroeid, ook in zang en spel is hij enorm gegroeid.
Als een volleerd acteur staat hij na de première van Dik Trom de pers t woord. Ondeugend kijkt hij uit zijn ogen. Zodra hij praat over zijn rol als Dik Trom, beginnen zijn ogen nog meer te stralen. Het is duidelijk, Joes heeft het ontzettend naar zijn zin op het podium en voelt zich daar helemaal thuis.

Joes vertelt dat hij nog maar 13 jaar is en dus nog naar school moet. Gelukkig is zijn ‘’werk’’ in het theater goed te combineren met school. Hij boft, zo zegt hij zelf. De school waar hij naar toe gaat is ontzettend leuk en ze zijn helemaal niet moeilijk. Soms moet hij wat lessen missen en dat mag, zolang zijn punten maar goed zijn en dat zijn ze!

Een première is volgens Joes helemaal niet zo anders als een ‘’gewone’’ voorstelling. Althans, je moet het volgens hem niet anders maken. Je moet je er niet drukker om maken dan normaal. Je weet dat er allemaal belangrijke en bekende mensen in de zaal zitten en dat de media er is. Als het dan goed gaat is dat extra fijn. En als hij een foutje maakt? Dat is helemaal niet erg. Als je het goed oplost en de mensen in de zaal hebben niet door dat je het anders doet , dan is er zelfs helemaal geen foutje, zegt Joes met een ontwapende glimlach.

Dan laat hij trots zien hoe hij zo ‘’dik’’ is geworden. Joes zelf is een dun mannetje, door middel van een dikmaakpak is hij een echte DIK Trom geworden. In het begin was het warm hoor, zo laat hij weten. Niet een klein beetje ook. Een enorme uitdaging om de hele show in dat warme pak rond te zeulen, nu niet meer. Hij is er, naar eigen zeggen gewend aan geraakt en vindt het zelfs fijn.
Je kunt er niet om heen, Joes heeft het ontzettend naar zijn zin in producties waarin hij grappen mag uithalen. Hij vertelt dat hij het fantastisch vindt als de mensen in de zaal gaan lachen en klappen om en voor zijn grappen, dat geeft hem zo’n boost.

De baard heeft Joes, gelukkig, nog niet in de keel. Lachend en met een vette knipoog zegt hij dat hij dat gewoon onderdrukt. Als de baard in de keel komt, dan is het zo, voorlopig kan hij nog gewoon genieten van wat hij doet.

Joes (en drie andere Dik Trommetjes) zijn nog tot en met eind april 2013 te zien in Dik Trom de musical. Voor tickets en meer informatie www.diktrom.nl
Lees hier onze recensie

4 Responses to Joes Brauers | Het is een bijzonder kind, en dat is-ie

 1. [...] Dik Trom is nog tot en met eind april te zien in de theaters in Nederland. Voor tickets en meer informatie http://www.diktrom.nl Onze fotoreportage treft u binnenkort hier In interview met hoofdrolspeler Joes Brauers leest u hier [...]

 2. Iemand zegt:

  Kun je joes ook boeken voor een concert o.i.d

 3. Esther Derksen zegt:

  Beste Claudia,

  We hebben Joes gecontact. Dit is ivm het beperkt aantal optredens van Joes ivm de arbeidsinspectie niet mogelijk

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>