web analytics

Julian Looman

sm_2_julian_looman

Opleiding:
Conservatorium te Wenen, afdeling muziektheater
Theater:
Julian speelde in Oostenrijk en Duitsland in diverse theaterproducties als Into the Woods, The Full Monty, Soul Strip, Small Talk, Midzomernachtsdroom en Die Fledermaus. Julian won in 2010 de Fidelio Award in Wenen, voor de creatieve benadering en uitbeelding van het thema verslaving.
Film/Televisie:
Julian speelde in Oostenrijk en Duitsland in de serie Der Winzerkönig. In Nederland is hij binnenkort te zien in de VPRO serie Beatrix – Oranje onder vuur.
Overig:
Julian groeide op in Oostenrijk en leerde vanaf zijn 15de Nederlands spreken. Hij verhuisde in oktober 2010 naar Nederland.
“Bertolt Brecht zei:
“Wie vecht, kan verliezen.
Wie niet vecht, heeft al verloren.”
Dat vind ik erg helder en vooral heel waar. Ik wens iedereen een hele mooie voorstelling en hoop dat er zelfs bezoekers zijn die zich aangesproken voelen, geraakt worden of geïnspireerd raken. Want dan hebben wij ons doel bereikt. Fijne avond! “

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>