web analytics

Kim-Lian van der Meij | Nu moet het gewoon gaan zoals ik dat wil

Kim-Lian van der Meij

Tijdens de perspresentatie van Shrek spraken wij met Kim-Lian van der Meij. Kim-Lian gaat in de musical de rol van prinses Fiona spelen. Momenteel zit de cast midden in de repetitieperiode. Tijdens de repetities is het volgens Kim-Lian erg gezellig. “Ik moet wel zeggen dat iedereen op zijn eigen eilandje zit, want het ensemble doet nu nog heel weinig met de vier hoofdrolspelers. Meestal zijn William, Rogier, Paul en ik met elkaar aan het repeteren en het ensemble staat in een andere zaal te buffelen.”

De rol van Fiona is volgens Kim-Lian erg bijzonder. “Prinses Fiona is een soort van schizofreen, borderline, zo noem ik het maar even. Ze is aan de ene kant een prinses die echt alles doet volgens de etiketten en al 20 jaar braaf zit te wachten op haar droomprins. Maar aan de andere kans is ze ’s nachts ook een oger en is ze een heel ander type. Ze is het zat om al 20 jaar opgesloten te zitten en daar wordt ze recalcitrant van. Het is niet alleen het typerende prinsesje die alleen maar mooi wilt zijn, maar ze heeft ook een hele groffe kant. Want ze laat ook een scheet en een boer.”

Kim-Lian vertelt dat ze meer karaktereigenschappen bezit die overeenkomen met prinses Fiona dan ze had verwacht. “Dat verwende prinsesje, wat zij is, kan ik ook wel eens zijn. ‘Nu moet het gewoon gaan zoals ik dat wil’. Dit wordt mij niet altijd in dank afgenomen.” Daarnaast geeft Kim-Lian aan dat Fiona ook een tomboy is en dat Fiona het leuk vindt om met de jongens te stoeien. “Ze heeft zoiets van: behandel mij niet als een meisje, want ik kan echt wel voor mijzelf opkomen.”

Op het moment dat Kim-Lian als oger op het toneel verschijnt heeft ze, net als William, een pak aan. Momenteel is haar pak in de maak. “Ik heb wel van mijn gezicht een gipsafdruk laten maken, maar over twee weken is het helemaal klaar en ga ik voor het eerst helemaal in pak.”

Tijdens de show zijn er voor Kim-Lian drie transformatiemomenten. “Het lukt mij niet op drie keer volledig om te bouwen, dus er wordt ook een theatertruc toegepast.”

Momenteel is Kim-Lian als presentatrice ook te zien in het televisieprogramma Strictly Come Dance. In de voorgaande musicals, waarin Kim-Lian heeft gespeeld, heeft zij natuurlijk ook moeten dansen. In de musical Shrek moet zij nu gaan tappen. “Dat is compleet nieuw voor mij. Ik heb nu een week of acht taplessen. Dat is heel pittig en heel moeilijk, maar ik word er langzaam beter in. Ik krijg nu wel een beetje zelfvertrouwen.” Albert Verlinde had als voorstel dat ze het tappen konden faken, maar hij zou het toch toffer vinden als Kim-Lian het echt zou kunnen. “Toen werd ik heel erg getriggerd. ‘Hij heeft gelijk, ik wil op taples!’”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>