web analytics

Kinderen een onvergetelijke dag bezorgen

Logo dream4kids

Met Stichting Dream4Kids kunnen kinderen die een aangrijpende of traumatische ervaring achter de rug hebben hun dromen laten uitkomen. Of dat nu het bekijken van een musical is of een totale make-over, het maakt niet uit. Eén keer in het jaar komen alle vrijwilligers, ambassadeurs en kinderen bijeen om er een topdag van te maken. Want even je zorgen vergeten, dat is toch wel prettig.

Op het terrein van Golden Tulip ‘De Wispelberg’ staat en een grote tent en zijn er verscheidene spelletjes te doen. Kinderen, van groot tot klein, lopen af en aan om plezier te maken en het weer helpt goed mee. Het is erg zonnig en iedereen smeert zich goed in met zonnebrand.

In de grote tent is het nog het warmst van allemaal, maar toch moeten alle kinderen daar even bij elkaar komen. Tanja Jess (ambassadrice van het eerste uur) en Patrick Martens (van o.a. ZOOP) presenteren het programma voor de komende dag. Het belooft een bijzondere dag te worden, want als grote verassing is Jennifer Welts (Sterre in Huis Anubis) gekomen om met één van de kinderen te gaan zingen. Dit zal later op de avond gebeuren, maar veel meisjes verdringen zich al rond het podium in de hoop dat zij met Jennifer mogen zingen.

Tot die tijd kunnen de kinderen zich vermaken met knutselen, make-over, boogschieten, cup-cakes bakken, boog schieten, dansen, kortom er is van alles te doen.

Het allerleukste is misschien wel dat Freek Bartels (Les Miserables, Joseph) en Charly Luske (The Voice of Holland, We Will Rock You) een zang workshop gaan geven. Vele kinderen geven zich daarvoor op. Elke keer gaan er acht kinderen in een groepje met de twee mannen mee voor een workshop van een uurtje. Drie groepjes komen er voorbij en later op de avond gaan die drie groepjes ‘What’s going on’ van Marvin Gaye ten gehore brengen. Danjil Tuhumena (The Voice of Holland) begeleidt de kinderen op gitaar.

Voordat de zang workshop begint worden eerst alle ambassadeurs op het podium geroepen. Omdat zij ervoor zorgen dat de kinderen een leuke dag beleven, krijgen ze uit handen van Bas Verdonk (Juwelier) een armband cadeau. Hij heeft deze armband samen met Ben Saunders ontworpen, speciaal voor Stichting Dream4Kids. Tanja Jess wordt er emotioneel van en kan alleen nog zeggen dat ze dit graag voor al die kinderen over heeft.

Na deze tranen is het tijd voor een groepsfoto en kan de dag pas echt beginnen. De kinderen rennen overal heen, want zij willen op deze dag zoveel mogelijk leuke dingen doen.

Voor meer informatie over Dream4Kids kijkt u op www.dream4kids.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>