web analytics

Kiss Me Kate door de ogen van | prijswinnaar Wendy Lenz

KISSMEKATE_Puur-Theater_022

Kiss Me Kate is een zeer bijzonder stuk want het is gebaseerd op de verhalen van Shakespeare. Het was wel heel anders dan ik had verwacht, want ik had mijzelf van te voren een beetje verdiept in het verhaal. En mijn tante sprak van te voren al vol lof over het prachtige verhaal.Ik begreep er echter vrij weinig van en na het stuk viel het kwartje van sommige stukken nog niet helemaal.

De muziek was wel erg mooi en gebalanceerd en zeker het luisteren waard. Wel was het jammer dat je niet alle stukken kon volgen omdat er heel veel ‘geschreeuwd’ wordt terwijl er dan nog iemand aan het praten is. Dus actief luisteren is van groot belang. Wel wil ik zeggen dat ik de acteurs wel heel goed vond, Na-Young Jeon (ook wel bekend als hoofdrolspeelster uit Miss Saigon) zong weer de sterren van de hemel! Ook Wim van den Driessche heeft echt een geweldige rol ,op zijn lijf geschreven. Ook Fréderique en Guus hebben heel erg hun best gedaan!

Het spel was interessant om naar te kijken maar het verhaal is lastig te begrijpen. Doordat er veel moeilijke woorden gebruikt worden en doordat de 1e en 2e akte naar mijn idee niet helemaal lekker overlopen. Het laatste deel van de 2e akte vond ik namelijk apart, doordat ze ineens een kind zouden verwachten. Die overschakeling was erg groot en ik begreep niet of het nou zo begon (het verhaal) of dat het zo nog een keer gebeurde. En er was een soort van half open eind.

Maar doordat ik het die eerste keer niet begreep, heb ik besloten om nogmaals te gaan. Toen begreep ik het verhaal wel en vond ik het wel een enig stuk. Het is eigenlijk een kunst hoor, dat acteren wat ze doen… Net zo kunstzinnig als Shakespeare. Ik wens alle kijkers alvast heel veel plezier, en let vooral op de leuke scènes tussen de 2 mannen!

Door Wendy Lenz

One Response to Kiss Me Kate door de ogen van | prijswinnaar Wendy Lenz

  1. [...] Kiss Me Kate geweest. Een bijzondere musical in het M-lab. Zij schreef over de voorstelling. Lees hier wat zij ervan vond. Dat het M-lab moet blijven bestaan is wel duidelijk. Nu er geen financiële [...]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>