web analytics

Kiss me Kate | Een sterk staaltje acteerwerk!

Omdat het m-lab 5 jaar bestaat, hebben ze zich voor hun producties dit jaar laten inspireren door Shakespeare. De eerste van de drie producties is de musical Kiss me Kate, waarvan wij op de première waren.

Kiss me Kate gaat over het leven van Cole Porter. Cole hoopt op een comeback als musicalcomponist nadat tien jaar geleden bij een paardrijongeluk niet alleen zijn benen werden verbrijzeld, maar ook veel van zijn creatieve inspiratie verloren ging. Hij droomt ervan om een musicalversie van het Shakespearestuk “Het temmen van de Feeks” te gaan maken. Hij hoopt hiermee zijn successen uit zijn gouden periode te evenaren. Hij nodigt een acteurskoppel thuis uit om alvast wat teksten door te lezen en wat nummers te zingen. Dit begint allemaal heel onschuldig, maar uit zich in verborgen spanningen tussen twee geliefden.

Kiss me Kate draait vooral om relaties en gevoelens. Hierbij is goed acteerwerk nodig om dit goed over te kunnen brengen richting het publiek. Wim van den Driessche speelt de rol van Cole Porter en blijkt ook over een uitmuntend acteerwerk te beschikken. Hij schakelt perfect tussen de verschillende gevoelens van zijn karakter. Ook Frederique Sluyterman van Loo heeft genoeg acteerkwaliteiten voor de geloofwaardigheid van het stuk. Na-Young Jeon kennen we vooral van haar hoofdrol in de laatste versie van Miss Saigon. De rol van Bianca, die ze in dit stuk speelt is hier totaal niet mee te vergelijken. Naast de serieuze dialogen blijkt ze ook over komische talenten te beschikken. Vooral de komische dialoog waarin verschillende musicals onderuit gehaald worden is erg vermakelijk. Bill is de man van Bianca en wordt gespeeld door Guus Bok. Zijn personage is wat sullig en heeft minder inhoud dan de andere personages. Misschien dat hij daarom ook iets achter blijft op de andere personages. Dit neemt niet weg dat zijn spel en zang dik in orde is.

De musical zelf is een uitgeklede versie van het origineel. De cast van ongeveer 30 personen is teruggebracht naar maar 4 personen. Hierdoor is het stuk op sommige momenten een beetje langdradig. De showachtige nummers in deze musical zouden toch beter tot hun recht komen met een Ensemble. De tweede helft van Kiss me Kate is echter wat levendiger en dit kijkt dan ook wat fijner weg.

Kiss me Kate is een sterk staaltje acteerwerk met een cast die goed op elkaar in ingespeeld!

Deze productie is nog tot en met 12 november te zien in het M-lab!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>