web analytics

Lauretta | Helpt de mensen door de keuzes van ‘Lover of Loser’

Lauretta Gerards

Lauretta Gerards kennen we allemaal van de soap ‘Onderweg naar Morgen’. Hierin speelde ze Malù Branca. Nu staat ze op het toneel in de musical ‘Lover of Loser’, een hele verandering. “Toen ze mij hiervoor vroegen wilde ik het meteen doen. Dit is geen klassieke musical zoals ‘Wicked’, maar een eigentijdse musical. We hebben meer popmuziek erin en een hippe choreografie. Dat is ook wel de reden waarom ik ja heb gezegd.”

Lauretta speelt een dubbelrol. Zo speelt ze de vriendin van Eva en is ze de presentatrice van het stuk. Dit houdt in dat ze tijdens keuzemomenten op het podium komt en kort het verhaal vertelt. “Bij de try-outs is dit elke keer goed gegaan. Het duurt niet lang en het publiek kwam soms met opmerkelijke keuzes.” Door die keuzes kan het ook gebeuren dat het verhaal een ander einde krijgt. “We hebben nu al drie keer hetzelfde einde gehad en één keer een ander einde. Zo is het verhaal ook geschreven en het is juist wel leuk om niet altijd hetzelfde te doen.”

Zangles heeft Lauretta niet gehad, vroeger zong ze in een meidenbandje. “Het mag verder geen naam hebben, we braken niet door en waren ook niet populair.” Dat zingen wel belangrijk is blijkt uit de musical, daarin wordt veel gezongen. Lauretta was tijdens de perspresentatie goed bij stem, dus dat gaat tijdens de shows ook helemaal goed komen.

Wil je Lauretta horen zingen en zien acteren? De musical ‘Lover of Loser’ draait vanaf oktober 2012 tot en met maart 2013 in verschillende Nederlandse theaters. Voor kaarten en verdere informatie kun je kijken op http://www.leftheater.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>