web analytics

Lorena Peril | It doesn’t help to be a diva!

Lorena Peril

 

Lorena, je bent een best A-typische Sandy denk ik, wat vind je zo leuk aan de rol?

- Ik was eigenlijk al geobsedeerd door de film vanaf mijn geboorte! Ik kijk er ook echt naar uit om beide aspecten van Sandy te laten zien. Want, in het echte leven ben ik Sandra D, als persoon. Maar wanneer ik het podium opkom word ik het gekke, luide, Béyonce, ‘in your face’ meisje, dat vind ik ook zo leuk aan Sandy, je mag gewoon beide rollen spelen! Ik hou er van om recht uit het hart, heel oprecht een verhaal te vertellen, de mensen te doen huilen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om helemaal uit m’n dak te gaan en het rock ’n roll-aspect te brengen. Lekker badass! (lacht) Mag ik dat hier wel zeggen?

In België mag je bijna alles zeggen. Waarom vind je dat mensen dit spektakel zeker gezien moeten hebben?

- Ik denk dat de tijd er rijp voor is. Bijna iedereen heeft de film gezien, vorige versies van de musical waren altijd meer van hetzelfde. Maar dit is een nieuwe versie, geen brave jurkjes meer, geen pomponnetjes, niet zo ‘Glee’. Dit is een rocked up versie, veel moderner, meer aangepast aan wie wij zijn. Ik denk dat kinderen van nu zich er ook weer door aangesproken zullen voelen. Het is nog steeds een familiegebeuren, niet te ondeugend, er zal niemand weglopen uit de zaal. We gaan niet uit de kleren zoals in Vegas. (lacht)

Nu je het zegt, Sin City Bad Girls, een van je vorige shows was wel topless, niet?

- Ja, dat was de eerste topless-show die ik gedaan heb ook. Maar ik was niet topless! Niemand zou nog luisteren! Ik was de MC, de gastvrouw en ik zong en danste wel in de show. De anderen waren dan wel topless, maar heel smaakvol. Daarna ben ik naar de Fantasia show gegaan in het Luxor, die loopt nu al voor 14 jaar, ik heb er drie jaar in gespeeld, dat was een fantastische tijd. Het was moeilijk om Vegas te verlaten, maar ik kan niet wachten om te zien wat er nu komt en om meer mensen te ontmoeten, zoals jij! Iedereen is hier zo vriendelijk!

Dankjewel! Je bent nu al een paar dagen in België, heb je al de kans gehad iets te zien van het land?

- Niet echt, we zijn maandag geland en dan zijn we eigenlijk zonder geslapen te hebben aan het werk gegaan! We hebben er een klein beetje van kunnen zien op weg naar een repetitie met het orkest voor de Uitmarkt in Amsterdam, waar we zondag optreden!

Je hebt ook geen echte zang- of theateropleiding gehad dacht ik?

- Nee inderdaad, ik heb nooit zanglessen gehad, geen danslessen, niets. Mijn moeder is een huishoudster, en ik ben haar eerst opgevolgd. Ik ben poetsvrouw geweest en heb vier jaar in een rusthuis gewerkt. Tot ik werd ontdekt toen ik als gast op een cruiseschip meedeed aan een talentenjacht en ze me daar een contract aanboden! Dat heb ik vier jaar gedaan, zonder enige ervaring, daar ben ik verliefd geworden! Dit is mijn ding, geen poetsen meer voor mij! Ik poets heel goed, maar het theater is mijn thuis. Ik ben toen naar Vegas verhuisd en kreeg ik daar een job! Ik heb echt geluk gehad…

En hoe oefende je dan? Ik neem aan dat die stem niet zomaar uit de lucht kwam vallen?

- Ja ik oefende heel vaak. Mijn vader heeft voor mij een karaokemachine gekocht toen ik 15 was, daar oefende ik dan op. Ik zong ook altijd in mijn slaapkamer, dus niemand hoorde me, dacht ik. Tot mijn broer op een dag zei dat ik echt goed zong! Dat was het moment waarop ik dacht dat ik er misschien toch iets mee zou kunnen doen. Ik had nog heel weinig zelfvertrouwen toen, tot ik ontdekt werd op het cruiseschip. Daarna dacht ik dat ik toch best goed moest zijn en ben ik auditie gaan doen in Las Vegas. Ik heb er twee weken in een motel gewoond en heb in die twee weken een baan gevonden! Ik zal mezelf dus ook nooit te serieus nemen of mensen slecht behandelen om wat ze doen want ik weet dat ik zo terug kan gaan naar mijn leven als poetshulp. It doesn’t help to be a diva! Dus ik probeer gewoon mezelf te blijven, en eenmaal op het podium geef ik alles wat ik heb. En ik denk dat je dat kan zien.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>