web analytics

Lover of Loser | De eerste interactieve musical ter wereld

Logo Lover of Loser


Lover of Loser is het verhaal van het vijftienjarige meisje Eva (Pip Pellens) die problemen heeft met haar stiefvader (Sander de Heer) en daarbij niet geloofd wordt door haar moeder (Isabel Commandeur). Haar beste vriendin Julia (Stijn Fransen) heeft het ook te druk met andere dingen om goed naar haar te kunnen luisteren. Mees (Pim Wessels) de jongen waar ze verliefd op is zou haar kunnen helpen… of valt ze in de armen van de loverboy Ricardo (Nabil Aoulad Ayad) ?.

De voorstelling wordt geopend met het idee alsof het een Tv-programma is. Hierbij volgen de eerste ‘Your Choice’ momenten. Hier zijn er zo’n 15 van gedurende de voorstelling. Zo kan het publiek doormiddel van een rode of blauwe stemkaart bepalen hoe de voorstelling verder gaat. Hierdoor zal geen één voorstelling hetzelfde zijn. Het idee met de stemkaarten is leuk maar leidt op sommige momenten af omdat het verhaal onderbroken wordt en ze even terugswitchen naar ”het tv progamma”. Het verhaal is niet erg diepgaand maar blijft de hele voorstelling begrijpbaar en voelbaar voor het publiek.

Eigentijds
De choreografie is gemaakt door Dan Karaty (bekend van o.a. So You Think You Can Dance en The Dance Battle) en is lekker vlot en helemaal eigentijds dat is ook ideaal voor de doelgroep waarvoor deze voorstelling geschreven is.(12+). De muziek is geschreven door Brahim Fouradi en bevat genoeg afwisseling tussen ballets en up-tempo nummers.

Cast
Pim Wessels (o.a Spangas! en de Gebroeders Leeuwenhart) als Mees zet een goede rol neer . Pip Pellens (o.a GTST en de Disney serie On Tour) als Eva zet een gevoelig meisje neer met een goede dosering van emotie en is de verassing van de avond.
Lauretta Gerards (o.a Onderweg naar Morgen) als Maritza en presentatrice is vooral in haar zang erg sterk. Een loverboyslachtoffer die door het gehele proces veranderd is en waar je niet anders dan begrip voor kunt opbrengen.

Conclusie
Lover of Loser is een productie die het wel verdiend om verrassend genoemd te worden. De interactieve stukken maken het contact met het publiek speciaal en het inlevingsvermogen van de cast is vaak voelbaar. De 12+ doelgroep is goed omschreven omdat er soms heftige stukken in kunnen zitten. Ondanks het minimalistische decor weet de cast toch altijd de aandacht vast te houden. Dez interactie werkte ook goed zodat je precies kon volgen waar er op dit moment gespeeld werd. Deze musical is een aanrader voor iedereen die houdt van het eigentijdse en zal dus zeker de jongere bezoekers aanspreken.

Door Lisa Vreugde

Voor meer informatie en tickets klik hier

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>