web analytics

De winnaar | M-lab heeft met ”de winnaar” The Real Voice in huis…

JamaiLoman_MatthijsvanHeerikhuize

Je kunt de televisie niet aanzetten of er komt een zoektocht naar nieuw talent voorbij. In Nederland begon de zoektochten hype in 2003. Het jaar dat Jamai Loman de winnaar van Idols was. Het script van de musical ”De Winnaar” is gebaseerd op de vele zoektochten die we nu nog steeds op tv kunnen volgen. Niet zozeer de zoektocht komt aan het licht, de musical gaat met name over wat er met de winnaar gebeurt na afloop van de zoektocht.

Jamai Loman neemt de rol van de winnaar, Emile Louwers, voor zijn rekening. Jamai krijgt de kans om te laten zien wat hij de afgelopen jaren heeft geleerd. Zo toont hij dat hij goed kan acteren, daadwerkelijk thuis hoort op het podium, nog steeds kan entertainen maar vooral waanzinnig goedkan zingen. Hij toont zijn groei sinds zijn Idols winst nogmaals en neemt de kijker in zijn herinneringen mee de wereld in waarin hij na Idols werd geleefd. Zo krijgen de fans nog weer een kijkje meer in ”het leven” van een artiest en wat er met hen gebeurt vlak na zo’n zoektocht.
Jammer is dat de vocaal sterke gebrachte liedjes, in een prachtige setting, in het Engels zijn. Jamai’s uitspraak is niet altijd even duidelijk en voor de kinderen in de zaal zal het begrip van de voorstelling hierdoor minder zijn.

Frans Heemskerk de man achter de piano, mag deze keer tonen dat hij meer kan dan alleen piano spelen. Thomas de Bres, die een rap ten gehore bracht werd door begeleidde Heemskerk als een beatboxer.
Thomas de Bres speelt manager Hans. Hij is een echte gladjakker en met name de kinderen moesten erg om hem lachen.

Christine van Stralen krijgt in deze voorstelling niet de kans om zelf te stralen, zij biedt vooral Jamai de mogelijkheid om dit wel te doen.

” De Winnaar” is een mini real live soap in het M-lab theater. Een grappige voorstelling om als ”zoektochten” fan een keer gezien te hebben. Het verhaal blijft gedurende de voorstelling erg oppervlakkig, jammer want ze hadden hier veel meer uit kunnen halen. Jamai is vooral vocaal enorm sterk, misschien moet hij in een zelfde soort setting, enkel met piano begeleiding een theatertour langs de kleinere theaters starten.

Zorg dat je voordatj e de voorstelling gaat bekijken op facebook Emile Louwers hebt verzocht om vrienden te worden. Doe dit op de dag dat je naar de voorstelling gaat. Houd je telefoon tijdens de voorstelling aan ( wel het geluid uit ) en reageer zo tijdens de voorstelling op Emile. Je kunt Emile ook volgen via twitter op @VoteRealEmile

De winnaar is nog tot en met 8 januari te zien in het M-lab theater in Amsterdam.
Voor kaarten www.m-lab.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>