web analytics

Marjolein Teepen

Foto: Roy Beusker

Opleiding
Marjolein volgde een dansopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen. Deed een postgraduate opleiding aan The Mountview Academy of Theatre Arts in London. Kreeg zangles van Jimmy Hutchinson.

Theater
Speelde rollen in Tijl Uilenspiegel, Belle en het Beest, Een Midzomernachtsdroom, De Klokkenluider van de Notre Dame en Alice in Wonderland (Alice) van Opus One. Maakte deel uit van het ensemble van Sweet Charity en was understudy Charity. Speelde Lorrejopie in Cats, was alternate Evita in de gelijknamige musical en nam de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening in Man Van La Mancha. Was korte tijd lid van het ensemble van Joseph.

Televisie
Was finaliste in het programma Op Zoek Naar Evita, werkte mee aan het John Kraaijkamp Musical Award Gala 2008 en de Kerstspecial When Joseph Meets Evita.

Prijzen
Won in 2003 de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent voor de rol Katelijne in Tijl Uilenspiegel.

Foto Roy Beusker

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>