web analytics

Martijn van Voskuijlen | Ik koester geen wrok tegen haar

Martijn van Voskuijlen

Tijdens de perspresentatie van de musical Shrek spraken wij met Martijn van Voskuijlen. Martijn is bekend uit het ensemble van onder andere Mary Poppins en Miss Saigon. Tevens was hij cover van Bert (Mary Poppins) en Chris (Miss Saigon). Martijn vertelt ons over de repetities en zijn rol in Shrek.

De repetities zijn nu ruim een week bezig en volgens Martijn gaat het heel goed. “Het gaat eigenlijk als een trein. ‘Dit is ons verhaal’ hebben we eigenlijk al zo goed als klaar.” Andere grote nummers staan volgens Martijn in de grondverf. “Je komt binnen, je leert weer iets nieuws en de volgende dag zit het er eigenlijk al in. Dat is met iedereen. We hoeven niet veel te herhalen.”

Martijn is heel blij met zijn rol als onstage swing. “Ik heb mijn eigen sprookje en daarmee doe ik mee in bepaalde nummers in het verhaal. En als er dan iemand uitvalt schuif ik door. Dat doen we met een jongen en een meisje: samen zijn wij Hans en Grietje.” Een grote rol waarvoor Martijn in moet vallen is die van Rattenvanger/Bisschop/Wachter, welke door Nordin de Moor wordt gespeeld. Nordin is namelijk understudy voor Farquaad.

Martijn zal in Shrek geen hoofdrol gaan coveren. “Dat zit er niet in. Natuurlijk had ik het tof gevonden om dat te doen. Aan de ene kant vind ik het jammer dat het bij deze show er niet in zit, maar het feit dat ik swing ben en zoveel dingetjes mag gaan doen is heel leuk. De cover van de track van Nordin is wat groter met wat meer karaktereigenschappen.” Martijn geeft aan dat hij niet het type Shrek en het type Farquaad is. En dat hij ook niet de ezel kan spelen. De rollen die hij in Mary Poppins en Miss Saigon heeft mogen coveren ziet hij als cadeautjes. “Ik ben zo blij dat ik dat heb mogen spelen. Voor Miss Saigon had ik mij ingeshreven om ensemble te doen. De rol van Chris kwam daar toen bij. Hier weet ik dat ik een ensembleplekje heb, mensen ga coveren die uitvallen en daar zit ook heel veel uitdaging in. Het belangrijkste voor mij is dat ik niet één plek heb.”

Wederom mag Martijn weer samenspelen met Kim-Lian en William. Hij geeft aan dat het weer ouderwets gezellig is. “Dat je naast William gaat zitten en weer verder gaat waar je gebleven was bij Mary, dat is gewoon grappig. In de show zit ook een tapnummer. Ik sta dan als enige in het ensemble van ‘hé kennen jullie deze nog?’ en dan denk ik ‘oh wacht, er is helemaal niemand van Mary bij’. Dan ga ik even naar Will van ‘weet je nog?’.” Ook de samenwerking met Kim-Lian gaat goed. Hij geeft aan dat hij Kim-Lian kent van de verschillende audities die zij samen hebben gedaan. “Ik koester geen wrok tegen haar omdat zijn mij niet heeft gekozen voor Saturdaynight Fever.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>